Rio de Žaneiro kao inspiracija za zvaničnu adidas loptu 2016

Ako je Brazil zemlja fudbala, Rio de Žaneiro je fudbalska prestonica. Bilo da se radi o terenima, predgrađima ili plaži, lako je naći velike talente širom ovog grada. Inspirisan toplinom i ritmom "Karioka", adidas predstavlja novu loptu za sezonu 2016: ERREJOTA.

Sa brazilskim korenom, ERREJOTA sadrži zelenu i žutu boju, kao posveta zastavi te zemlje, u talasastom dizajnu koji je inspirisan šetalištima uz plaže Rio de Žaneira. Tehnologija je ista kao kod slavne Brazuca lopte, zvanične lopte FIFA Svetskog prvenstva 2014, uz simetričnu strukturu šest identičnih panela i ekskluzivnu površinu koja obezbeđuje bolje prianjanje, kontakt, stabilnost i aerodinamiku na terenu, u svim vremenskim uslovima.

Koreni ERREJOTA lopte su brazilski i Karioka (stil Rio de Žaneira) i upravo to je tema novog adidas video spota: “Incendeie o Jogo” (Zapali igru), koji slavi fudbal zajedno sa sjajnim gradom. Video je kreiran uz pomoć Trap Funk u produkciji DJ João Brasil featuring MC Nego Do Borel, uz učešće fudbalera, među kojima su: Gabriel Jesus (Palmeiras), Samir (Flamengo), Marlon (Fluminense), kao i uz sinhrone plivačice Bia i Branca Feres, i sa nacionalnim superzvezdama u fristajlu. U video spotu ERREJOTA postaje srce Rio de Žaneira, prikazujući predele grada, među kojima su Arpoador, Morro Dona Marta i brojni fudbalski tereni.

“adidas razume da je Rio de Žaneiro srce Brazila, tako da želimo ne samo da ERREJOTA predstavi "Karioke" dušu već i da zapali vatru pomoću koje će da proključa najvreliji grad na svetu", izjavio je adidas direktor za Brazil Fernando Basualdo.

Uz prvo pojavljivanje zakazano za klupski FIFA Svetski kup, ERREJOTA će odneti "Karioke" duh u Japan 10. decembra na Jokohama međunarodni stadion. Lopta će se takođe koristiti za svetske šampionate u organizaciji FIFA tokom sezone 2016, uključujući Rio de Žaneiro.


ERREJOTA je u prodaji od 20. novembra u adidas i specijalizovanim prodavnicama širom sveta. ERREJOTA je takođe na raspolaganju i za mali fudbal, plažu i u mini verziji (za decu). Za dodatne informacije posetite sajt adidas.com/football ili facebook.com/adidasfootball, youtube.com/adidasfootball kao i @adidasfootball na mrežama Tviter i Instagram.


Datum: 20.11.2015. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...