x

Adidas i Mačester Junajted predstavili dres za sezonu 2015-16

Adidas i Mačester Junajted predstavili dres za sezonu 2015-16
Adidas je zajedno sa Mačester Junajtedom predstavio novi dres za sezonu 2015/16. Mančester Junajted je jedan od najpopularnijih i najuspešnijih sportskih klubova na svetu. Klub ima više od 659 miliona navijača globalno i jedan je od najomiljenijih na svetu.

Inspirisan klasičnim dresom Junajteda sa tri crte iz 80-ih godina, adidas je rekonstruisao legendarni dizajn uz savremene detalje, uzimajući poznate stilske linije, koje su navijači voleli, u kombinaciji sa najnovijim tehnološkim performansama kreirajući inovativan, savremen klasični dizajn. Nova majica sadrži adidas lagane tehnologije koje omogućuju disanje kože čime se igračima pruža mogućnost da izađu na teren u najinovativnijem dizajnu dresa ikada.

Nov dres za igru na domaćem terenu, koji će debitovati na prvoj utakmici u sezoni na Old Trafordu, sastoji se od klasičnog V okovratnika i tri crte koje se spuštaju niz ramena. Prisutan je i grafički dizajn na porubu majice preuzet sa dresa iz 1990. koga je nosio čuveni Rajan Gigs u svojoj prvoj sezoni.

Dizajn novog dresa predstavlja ličnu strast za adidas dizajnera, Inigo Tarnera koji je celog života navijač Mančester Junajteda. Tarner je izjavio: "adidas tim bio je na pravom putovanju kada se kreirao novi dres Mančester Junajteda. Ovo značajno partnerstvo nije prvi put postignuto sa klubom tako da smo imali osnov za našu inspiraciju u legendarnim dresovima iz prošlosti. Naš cilj je bio da nadmašimo očekivanja stvaranjem jednostavnog ali upečatljivog dizajna uz detalje kao što su klasična kragna sa V izrezom i legendarne tri crte koje se spuštaju preko ramena, što predstavlja našu želju da pružimo Mančester Junajtedu istinski revolucionarni dres za sezonu 2015/16 ”.

Nove majice biće lansirane kao deo kampanje "Nadmašiti očekivanja", koju je osmislio adidas da bi označio početak nove ere za fudbalske klubove na svom povratku u UEFA Ligu šampiona i početak sezone 2015/16. Fotografije i kratki film kampanje inspirisani su legendarnim trozupcem preuzetim sa klupskog grba, a u fokusu su igrači koji određuju ritam za predstojeću sezonu.

Direktor Mančester Junajted Grupe, Ričard Arnold, izjavio je: "Svi u Mančester Junajtedu su veoma ponosni na klasičan dizajn dresa, koji asocira na legendarne klupske dresove iz prošlosti. Mančester Junajted i adidas imaju dugu i slavnu istoriju u fudbalu, i jedni i drugi kao lideri na putu inovacija i učinka. Dizajn dresova za 2015/16 biće atraktivan ne samo našim vernim navijačima, već će pokazati umeće adidasa u kreiranju vrhunskih proizvoda za industriju fudbala. Radujemo se što ćemo dizajn kompletne adidas opreme podeliti sa fanovima kojih ima preko 100 miliona na našim društvenim mrežama, kao i što ćemo videti dresove na stadionima i na ulicama, stvarajući novu kulturu klasičnog dizajna, čime se otvara novo poglavlje u istoriji Mančester Junajteda. Ponosni smo da ponovo imamo adidas u okviru Mančester Junajted porodice i radujemo se uspehu i uzbudljivoj zajedničkoj budućnosti."  

Stiv Marks, adidas sportski direktor za Mančester Junajted, rekao je: "Ovaj poseban klub uvek je prevazilazio očekivanja. Istorijski uspeh ser Aleksa Fergusona, Bekam sa sredine terena, neverovatna pobeda protiv Bajerna iz Minhena 1999, svi ti momenti pokazuju klub koji ima ne samo ponosnu istoriju, već i reputaciju uspeha i faktor iznenađenja. adidas je neizmerno ponosan što je deo te istorije i što se ponovo vratio kao partner fudbalskog kluba Mančester Junajted u narednih 10 godina."

Dres za igru na domaćem terenu na raspolaganju je već od danas u adidas i Mančester Junajted specijalizovanim radnjama, u sportskim i online prodavnicama širom sveta. 

Za kupovinu novog adidas Mančester Junajted dresa za 2015/16, možete posetiti www.adidas.com/manchesterunited  

Datum: 02.08.2015. Autor: Jasmina K. Latinović

PROČITAJTE JOŠ...