Održana Beogradska internacionalna regata - Trofej Beograda 2015

U nedelju, 3. maja 2015, održan drugi, poslednji, dan Beogradske internacionalne regate – Trofej Beograda koja je ove godine okupila preko 400 veslača i veslačica iz četiri zemlje.

U nedelju, 3. maja 2015, na Adi Ciganliji stavljena je tačka na tradicionalnu međunarodnu Beogradsku internacionalnu regatu – Trofej Beograda, koja je ove godine okupila preko 400 veslača i veslačica iz četiri zemlje – Srbije, Hrvatske, Bugarske i Turske. Drugog dana jedne od najboljih i najkvalitetnijih regata u regionu, čija istorija seže u osamdesete godine prošlog veka, domaći takmičari su ponovo osvojili najviše odličja. U jedinoj disciplini u kojoj je i reprezentacija Srbije imala predstavnika Jovana Arsić je osvojila zlato u ženskom seniorskom skifu. U finalu naša veslačica, koja je propustila poslednju Izbornu regatu i koja se zbog toga ogledala na ovom takmičenju, trijumfovala je s vremenom 8:25,15 ispred velike nade hrvatskog veslanja Tute Lee Stojaković koja je s rezultatom 8:30,79 bila druga. Bronzana medalja pripala je članici Danubiusa 1885 Milici Slijepčević (8:35,67).

– I ove godine smo imali veliki broj učesnika i drago nam je zbog toga. Ovu priliku koristim da se zahvalim glavnim pokroviteljima Beogradske internacionalne regate – Trofej Beograda, Gradu Beogradu, Ministarstvu omladine i sporta, Gradskom sekretarijatu omladine i sporta kao i Javnom preduzeću „Ada Ciganlija“. Takođe, zahvaljujem se i celom tehničkom organizacionom timu koji je ponovo bio na visini zadatka – kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.
Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda bila je i poslednja kriterijumska regata i za sastav juniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo za juniore u Češkoj 23. i 24. maja. Drugog dana pod lupom su bili dubl i četverac skulovi i četverci bez kormilara.

– Bez obzira na rezultate na Beogradskoj internacionalna regati – Trofeju Beograda odlučili smo da konačan sastav juniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo u Račicama odredimo posle još jedne Izborne regate. Ona će biti održana u subotu, 9. maja na Savskom jezeru, a veslaće skifovi, dubl skulovi, četverac skulovi i četverci sa kormilarom. Takođe, još ćemo izvagati za Marka Ristića i Zorana Rajića, koji su u subotu ispunili plasmansku i rezultatsku normu u dvojcu bez kormilara, da li će u Češkoj veslti u ovom čamcu ili u četvercu bez kormilara – kazao je član selektorske komisije i selektor juniora Dejan Guslov.

Datum: 05.05.2015. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...