Lonato ispit generacijau gađanju glinenih golubova

Šamionat sveta u gađanju glinenih golubova – trap, skit, dubl trap odžaće se od 10. do 19. septembra u italijanskom gradu Lonato. Selektor Dejan Mihalović poveo je osmoro strelaca koji će se takmičiti u disciplini trap, dok će se u skitu nadmetati dvojica seniora.


Gađaće u seniorskoj selekciji u trapu Zoran Lukić i Nemanja Smiljanić (obojica Grof, Kalište kod Požarevca) i Pera Nedić (Jedinstvo trap, Stara Pazova), u juniorskoj ekipi su Aleksandar Ružić (Grof), Nikola Šotra (Rikošet, Beograd) i Maksim Egelja (Dunav, Futog), kao i dve juniorke Nikolina Blagojević (Rikošet) i Aleksandra Maljković (Barajevo). U skitu će nas predstavljati dvojica strelaca Noovg Sada Goran Stojadinović i Jovan Amanović.


- Imaćemo seniorsku i juniorsko mušku reprezentaciju i dve juniorke – kaže Mihajlović, koji se zahvalio Ministarstvu omladine i sporta Srbije na velikoj pomoći u realizaciji programa Streljačkog saveza za leteće mete Srbije.- Posle više od decenije, još od sjajne Tinde Kazinci,  na velikoj međunaronoj sceni pojaviće se i takmičarke iz Srbije i za dve juniorke učešće na Šampionatu sveta je velika škola i prilika za sticanje iskustva. Od seniora koji će gađati u istom sastavu kao na EŠ u Mariboru, očekujem bolje rezultate. U junorkoj selekciji su dva debitanta i provereni reprezentaivac Egelja i želja nam je, kao kod juniorki, da mladi reprezentativci vide gde su u odnosu na svet i da iz toga nešto i nauče. U skitu  nemamo reprezentaciju, a cilj je da se naša dva iskusna takmičara što više približe zlatnoj sredini svetskog streljaštva.


Za strelce iz Evrope SP u  Lonatu je poslednja prilika za osvajanje olimpijskih viza. Ukupno će se podeliti deset olimpijskih viza, u trapu i skitu po dve.  Prijavljeno je oko 800 strelaca iz 92 zemlje.


Takmičenja u trapu počinje u petak, kada će na vatrenu liniju juniorke koje će i zavšiti nadmetanje istog dana (finale od 17,30). Seniori i juniori gađaće prvih 75 golubova. Još 50 golubova gađaće u subotu, a šestorica najboljih posle 125 golubova takmičiće se istog dana u finalu - od 17,15 seniori, od 18,15 juniori. Takmičenje u skitu je 16. i 17. septembra.


Prošle godine na SP u Granadi, tada junior, Nemanja Smiljanić je bio sjajan 14. Omladinska reprezentacija je osvojila 11. mesto. U senirskoj konkurenciji gađao je Zoran Jakšić, ali zbog jakih stomačnih problema nije završio takmičenje.


Datum: 10.09.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...