Laki dubl skul rutinski do četvrtfinala u Plovdivu

Srpski dubl skul za lake veslače Petar Jovanović, Marko Jošić na dobar način je otvorio svoje učešće na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine koje je u utorak, 22. jula 2015, počelo u Plovdivu. Naš čamac je u petoj grupi kvalifikacija s vremenom 6:54,90 zauzeo drugo mesto i tako se direktno plasirao u četvrtfinale koje je na programu u petak, 24. jula od 11,10 č. Među 24 najboljih iz ove grupe kvalifikacija otišle su i posade prvoplasirane Italije (6:47,34), trećeplasirane Turske (7:00,13) i četvrtoplasiranog Paragvaja (7:05,75), dok je poslednjeplasirana Portugalija (7:07,03) svoje mesto u četvrtfinalu morati da traži kroz repesaž.

– Jovanović i Jošić su kvalifikacije izveslali po dogovoru koji smo imali pre početka trke. Prvih 1.000 metara držali su regatni nivo i ostvarili četvrto vreme od svih lakih dubl skulova u kvalifikacijama. Pošto je već tada bilo očigledno da imaju u šaci mesto u četvrtfinalu, drugu „hiljadarku“ su izveslali znanto opuštenije i bez namere da se trkaju sa Italijanima koji su forsirali maksimalan ritam od početka. Sve u svemu zadovoljan sam njihovim nastupom. Ostvarili su cilj i uštedeli snagu za okrašje za polufinale u petak – kazao je trener Radivoj Mijatov i dodao – Posle kvalifikacija postalo je očigledno da će Nemci biti najveći favoriti za titulu. Mislim da su za klasu ispred svih. Sa svim ostalim posadama naši momci mogu da se ravnopravno bore.

Iz prve grupe kvalifikacija direktno u četvrtfinale plasirale su se Češka (6:42,10), Holandija (6:46,23), Norveška (6:48,51) i Rusija (6:56,23), iz druge Nemačka (6:41,01), Novi Zeland (6:44,56), Mađarska (6:49,04) i Japan (6:50,89), iz treće Španija (7:00,18), Poljska (7:03,08), Hrvatska (7:13,55) i Estonija (7:15,93), a iz četvrte Švedska (6:57,67), Bugarska (6:59,66), Belorusija (7:02,53) i Tajland (7:05,03).

Drugog dana šampionata u četvrtak, 23. jula, na stazi će se prvi put naći i preostale dve srpske posade. Dvojac bez kormilara Viktor Pivač, Martin Mačković će se od 8,45 časova za tri mesta koja vode direktno u polufinale boriti u drugoj grupi kvalifikacija sa posadama Moldavije, Finske i Mađarske. U prvoj grupi su Velika Britanija, Rumunija, Letonija, SAD i Francuska, a u trećoj Austrija, Brazil, Australija i Nemačka. Repesaž u ovoj disciplini je u petak, polufinala u subotu, a finala i B finala u nedelju. Sat vremena kasnije skifista Andrija Šljukić veslaće sa čamcima Velike Britanije, Norveške, Republike Irske, Slovenije i Monaka u prvoj grupi kvalifikacija za jedno mesto koje direktno vodi u polufinale. U drugoj grupi kvalifikacija su Litvanija, Rusija, Mađarska, Italija, Finska i Danska, u trećoj Bugarska, Belorusija, Rumunija, Nemačka, Zimbabve i SAD, a u četvrtoj Poljska, Švedska, Ukrajina, Letonija i Kazahstan. Repesaži u ovoj disciplini su u petak, polufinala u subotu, a finale i B finale u nedelju.

Raspored srpskih posada u četvrtak
  • Kvalifikacije – Dvojac bez kormilara Viktor Pivač, Martin Mačković – Moldavija, SRBIJA, Finska, Mađarska – 8,45 č
  • Kvalifikacije – Skif Andrija Šljukić – Velik Britanija, Norveška, Republika Irska, Slovenija, Monako, SRBIJA – 9,40 č
Datum: 23.07.2015. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...