Pivač i Mačković direktno u polufinale trijumfom u kvalifikacijama

U četvrtak, 23. jula 2015, drugog dana Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u Plovdivu dva srpska čamca veslala su kvalifikacione trke. Viktor Pivač i Martin Mačković na put ka novom uspehu na svetskim prvenstvima za seniore do 23 godine krenuli su pobedom. 

Osvajači bronze na prošlogodišnjem planetarnom šampionatu za mlađe seniore u Varezeu trijumfovali su s vremenom 6:52,19 u drugoj grupi kvalifikacija i tako se uz drugoplasirani čamac Finske 6:54,71 i trećeplasiranu posadu Mađarske (6:59,20) direktno probili u polufinale koje je na programu u subotu od 11,05 č. U ovoj grupi kvalifikacija poslednja je kroz cilj prošla Moldavija (7:09,60) koja će priliku za plasman među 12 najboljih morati da potraži kroz repesaž u petak. Iz prve grupe kvalifikacija u polufinale su se plasirale Rumunija (6:39,21), Velika Britanija (6:40,54) i Francuska (6:43,37), a iz treće Australija (6:33,41), Nemačka (6:41,53) i Austrija (6:47,58).

Andrija Šljukić će za plasman u polufinale morati da vesla repesaž koji je na programu u petak od 8,55 č. Naš skifista je s vremenom 7:19,12 zauzeo drugo mesto u prvoj grupi kvalifikacija iz koje je samo prvoplasirani čamac Velike Britanije (7:10,25) otišao direktno u subotnje polufinale. Poput Šljukića priliku za plasman među 12 najboljih čamca iz drugog pokušaja iz ove grupe kvalifikacija tražiće i čamci Monaka (7:21,30), Republike Irske (7:28,45), Norveške (7:38,20) i Slovenije (). Iz druge grupe kvalifikacija direktno u polufinale plasirala se Danska (7:05,62), iz treće Nemačka (7:04,57), a iz četvrte Poljska (7:16,63).

– Zadovoljan sam prvim nastupima ova dva čamca u Plovdivu koji su po planu startovali na šampionatu. Pivač i Mačković izveslali su jednu dobru i kontrolisanu trku i bez većih napora došli do polufinala. S druge strane Šljukić je osvojo drugo mesto iza Britnaca koji je jače forsirao u središnjem delu trke, pa će veslati i u repesažu. Za sada u obe ove discipline nema iznenađenja. Posade koje su i pre šampionata važile za najozbiljnije kandidate za finale to su i dokazale u kvalifikacijama. Kod dvojca su, pored našeg čamca, tu i Rumunija, Australija, Nemačka i Velika Britanija, a u skifu, uz Šljukića, čamci Velike Britanije, Danske, Nemačke i Poljske – kazao je trener reprezentacije Aleksandar Ivković. 

Trećeg dana šampionata u petak, 24 jula, od srpskih posada, pored Šljukića, koji će od 8,55 č veslati repesaž, na stazi će se naći i dubl skul z lake veslače Petar Jovanović, Marko Jošić koji će se od 10,10 časova veslati trkuz četvrtfinala.

Raspored srpskih posada u petak
Repesaž – Skif Andrija Šljukić – 8,55 č
Četvrtfinale – Dubl skul za lake veslače Petar Jovanović, Marko Jošić – 10,10 č

Datum: 24.07.2015. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...