Seniori A bruse formu za Lucern, seniori B se bore za Plovdiv

Srpski veslači i veslačice debelo su zagazili u pripreme za drugi deo sezone čiji će vrhunac biti Svetsko prvenstvo u Ožibeleu krajem avgusta, koje će predstvaljati glavno kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Riju 2016. 

Poslednji test pred planetarni šampionat u Francuskoj biće treća regata Svetskog kupa čiji će domaćin biti Lucern od 19. do 21. jula. Posle priprema na Srebrnom jezeru, Paliću kao i na regatnoj stazi u Jajcu, gde je trenirao bronzani dvojac bez kormilara sa Evropskog prvenstva u Poznanju Miloš Vasić, Nenad Beđik, u utorak 30. juna srpski veslački tim se preselio na Bled. U Sloveniji će u naredne dve nedelje biti sprovedene završne pripreme za Lucern u koji srpski tim direktno putuje sa Bleda. 

Pod dirigentskom palicom članova selektorske komisije Nebojšom Ilićem i Dejanom Guslovim i trenerima reprezentacije Oleksandrom Fedotovim i Sašom Mimićem na čuvenoj regatnoj stazi radiće dvojac bez kormilara Vasić, Beđik, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, četverac bez kormilara Dušan Bogičević, Veselin Savić, Nikola Stojić, Radoje Đerić i žesnki skif Iva Obradović. Pored pomenutih posada na trećoj regati Svetskog kupa učestovaće i skif za lake veslače Miloš Stanojević koji će se do Lucerna pripremati u Francuskoj.

Inače, za sada su nastup na Svetskom prvenstvu u Francuskoj obezbedili Vasić i Beđik, evropskim odličjem u Poljskoj. Ostali će priliku za to imati u Lucernu, a uslov je da osvoje jedno od prvih devet mesta u svojim disciplinama ukoliko u njima bude prijavljeno najmanje devet zemalja. Nakon takmičenja u Lucernu čamci koji ne budu izvadili “vizu” za Ožibele biće pod lupom stručnog štaba u nameri da se od njih naprave najbolje posade za Francusku.

I mlađi seniori su u punom trenažnom pogonu. Njih 4. i 5. jula na Paliću očekuje učešće na Internacionalnoj regati "Vojvodina Open" koja će biti Izborna regata za nastup na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Plovdivu od 22. do 26. jula. U disciplinama koje ne budu na programu "Vojvodina Open-a" pre same regata u subotu i nedelju biće organizovane posebne trke u kojima će se seniori B boriti za Plovdiv. 

Datum: 01.07.2015. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...