x

Oblačno, bez kiše uz grmljavinu trokolica

Oblačno, bez kiše uz grmljavinu trokolica
Miloš Krsmanović (23) je pobednik treće Red Bull Trke Trokolica i heroj Višnjićeve ulice. On je savladao konkurenciju od preko 60 trokoličara, ali i vlažnu stazu punu zahtevnih prepreka i stigao prvi na cilj. Vedar duh, brzina, adrenalin i dobro raspoloženje kako među takmičarima, tako i u publici oterali su kišu i oblačno vreme, a Dorćolom su grmele samo trokolice.  

Kiša koja je celo prepodne padala u Beogradu nije uspela da slomi vedar duh takmičara koji su bili odlučni u tome da svoje trokolice spuste niz Višnjićevu ulicu. Uz malo kašnjenja trka je počela, a na startu su se ređale grupe od po četiri trokoličara. Vlažna ulica i zahtevne prepreke na stazi bile su veliki izazov koji je nekim takmičarima zadavao puno problema, ali su najbolji uspeli da se izbore sa njima.

Kako je trka odmicala, bivalo je sve napetije, a u polufinalu našli su se najbolji među najboljima, uključujući i braću Miroslava i Nikolu Vučkovića koji su pobedili na prethodne dve trke. Ipak oba brata su zaustavljena u polufinalu. Dok su se četvorica najboljih trokoličara pripremala za finalni spust, nekoliko hiljada gledalaca duž cele Višnjićeve ulice bodrilo je svoje favorite. Prvi kroz cilj prošao je Miloš Krsmanović iz Beograda, koji je konačno sa trona uspeo da zbaci braću Vučković i postane novi šampion trokolice.

- Nije mi prvi put da učestvujem na trokolici, učestvovao sam i 2008. godine, ali nisam imao puno sreće. Ovu, pobedničku, trokolicu pravio sam nedelju dana, ali sam je isto toliko dorađivao. Vežbao sam uglavnom u Košutnjaku - rekao je Miloš.

U svim krugovima trke Miloš je bio ubedljivo brži od svojih protivnika, a on kaže da je dobar start izuzetno bitan faktor u ovoj trci i to je ono što ga je odvelo do pobede. Ipak, otkrio nam je da udela u pobedi ima i činjenica da živi na Bežanijskoj kosi, najvećoj padini u Beogradu gde je takođe vežbao. Da se ne postaje lako šampion govore i njegova iskustva sa pripreme za trku.

- Trokolicu sam pravio do jedan uveče, izašao sam da probam niz moju ulicu na Bežanijskoj kosi i dole u dnu me sačekala interventna policija koja me pitala šta to radim i uzela mi podatke - priča kroz osmeh Krsmanović i kaže da će od nagrade, 1.000 evra, kupiti polovni automobil.

Pitali smo šampiona trokolice kako mu se dopala staza?
- Kiša je u početku bila nezgodna, bilo je mnogo klizavo, ali se osušilo zbog brze vožnje. Odlična je manifestacija, staza je super, naročito deo pred kraj na kome je bila potpuno nova sprava - rekao je pobednik.  

Odmah posle Krsmanovića kroz cilj je prošao Bojan Rakonjac, koji je i na prvoj trci 2008. godine takođe bio drugi.
- Fenomenalna je trka bila, meni je ovo treći put da učestvujem. Staza je odlična, ova nova sprava koja je sad prvi put na trci je pokazala da će ovde tek biti ludih vožnji u narednim godinama. Sve je samo pitanje mašte, trokolicama se može proći svuda, samo da nas sledeći put malo više posluži vreme - rekao je Rakonjac.

Treće mesto uzeo je Uroš Tatić takođe iz Beograda.
- Prošle godine sam bio četvrti, sada treći, mislim da je to odlično. Veoma mi se dopala organizacija, trokolica je super zabava - rekao je Tatić.

Trka trokolica, beogradski ekstremni sport, privukao je i poznate ličnosti, pa su tako svoje trokolice provozali i poznati voditelji Ivan Zeljković Zeka i Miloš Urošević.
Datum: 17.09.2012. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...