x

Sportski čas ISPRAVI SE u Beogradu

Sportski čas ISPRAVI SE u Beogradu
Pozivamo vas da se 9. juna 2015. godine u 11:30 časova, pridružite odbojkašicama i odbojkašima na Sportskom času - ISPRAVI SE! u Osnovnoj školi „Stari grad“ u Beogradu (adresa: Herceg Stjepana 7), u kojoj će učestvovati više od 150 učenika.

Sportski čas, koji se već četvrtu školsku godinu organizuje u školama širom Srbije pod sloganom “ISPRAVI SE!” je nacionalno rasprostranjena edukativna akcija pokrenuta na inicijativu Viner štediše osiguranja (Wiener Städtische osiguranje), a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, nakon što su rezulatati sistematskih pregleda pokazali da u nekim sredinama i do 60 procenata osnovaca ima neki oblik deformiteta kičme. 

Cilj akcije je da uz pomoć lekara fizijatara i proslavljenih odbojkaša, ukaže deci na ozbiljnost zdravstvenog problema koji je posledica nepravilnog držanja i dugog sedenja u školskim klupama i pred računarima i da ih pozove da se isprave i igraju odbojku - najbolji dvoranski sport za pravilan telesni razvoj dece.

Do sada, Sportski čas – ISPRAVI SE! je održan u 31 gradu Srbije i 33 škole, u kojima je okupio više od 5500 osnovaca. Prema evidenciji sa terena, u školama u kojima je akcija održana, interesovanje đaka za odbojku se povećalo za 15 odsto.

Na sportskom času u Beogradu, kojim se zatvara ovogodišnja sezona, učestvovaće:

Dr Ljuban MARTINOVIĆ, doktor svih nacionalnih selekcija Odbojkaškog saveza Srbije 
Jelena TRNIĆ, igračica OK „Crvena Zvezda“ (u 2014/2015. takmičarskoj godini ekipa je zauzela treće mesto u Wiener Städtische Superligi)
Aleksandar BLAGOJEVIĆ, igrač OK „Crvena Zvezda“ (u 2014/2015. takmičarskoj godini prvaci Wiener Städtische Superlige i osvajači Superkupa Srbije)

Sportskom času će prisustvovati: Svetlana Smiljanić (član Izvršnog odbora WSO), Zoran Avramović (direktor marketinga OSS), Jelena Reljin (tehnički sekretar UOKPL), Čedomir Nedeljković (komesar UOKPL),  Sanja Radmilović (direktor OŠ „Stari grad“) i Aleksandar Kočoski (trener pionirske ekipe OK „Crvena Zvezda“). Sudiće Dejan Rogić, međunarodni odbojkaški sudija iz Beograda.

Nakon edukativnog dela, đaci, odbojkaši i profesori odigraće egzibicioni odbojkaški meč.

Datum: 09.06.2015. Autor: Marko Velbl

PROČITAJTE JOŠ...