x

4 Elements trka po drugi put na planini Rtanj

4 Elements trka po drugi put na planini Rtanj
Druga po redu 4 elements trka u kojoj će učestvovati i naši istaknuti sportisti održaće se na planini Rtanj i Bovanskom jezeru u subotu 25. avgusta. Ono što je karakteristično za ovu trku, po čemu je jedinstvena u Jugoistočnoj Evropi i samo jedna od tri u svetu, jeste da se u njoj takmiče timovi od pet različitih sportskih individualaca - u svakom timu je paraglajderista-pilot, plivač, kajakaš i mauntinbajker.
4-elements-trka-po-drugi-put-na-planini-rtanj

Trku, koju su podržali i Burn i Nestea, će na planini Rtanj otvoriti brdski trkači deonicom dugom 5,7 kilometara koja će voditi ka vrhu Šiljak. Zatim će startovati paraglajderisti piloti, koji će sa Šiljka poleteti 20 km vazdušnom linijom ka Bovanskom jezeru. Tamo će plivači započeti plivački maraton od 5,2 km oko bova na Bovanskom jezeru, dok će nakon toga kajakaši veslati 15 km dijagonalnim pravcem po jezeru. Trku završavaju biciklisti mauntinbajkeri deonicom dugom 42 kilometra. 

U trci će učetvovati i najistaknutiji sportisti među kojima su najbolji orjentirci i polumaratonci Srbije, najbolji piloti kad je u pitanju kategorija "preleti" Dušan Đorđević, Vladimir Bačanin i Mladen Nikolić. Među mauntinbajkerima su Boris Popović, višestruki prvak države u Elite kategoriji XC (cross country i maraton) i Marko Stanimirović, vicešampion Srbije u juniorskoj kategoriji. Kajakaše će predstavljati višestruki državni prvak, osvajač medalja i olimpijskih normi Milenko Našegaćanin, i Srđan Drobnjak, Ognjen Grubišić, Marko Tomić, dok će među plivačima biti višestruki prvak države u triatlonu Vladimir Savić, Miloš Milanović državni prvak u plivačkim maratonima na otvorenim vodama, Strahinja Trakić i drugi.
Datum: 23.08.2012. Autor: Srđan Mišić

PROČITAJTE JOŠ...