x

Valek u šmpionskom pohodu

Valek u šmpionskom pohodu
Dejan Valek iz Novog Sada, pobednik je 15. Državnog prvenstva u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje, koje se prošlog vikenda (30-31. maj) održalo u Aljudovu. Organizatori ovog jubilarnog takmičenja, bili su Vazduhplovni savez Srbije i PK „Beli Orlovi“ iz Požarevca uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije. Valek je kao aktuelni šampion Evrope, ovom pobedom prvi put postao i šampion Srbije. 

Drugoplasirani pilot u veoma neizvesnoj borbi, bio je Dragan Popov iz Vršca, dok je kao trećeplasirani, takmičenje završio Jovan Novak iz Beograda, kojem je srebrna medalja izmakla za samo dva poena.

U ekipnoj konkurenciji, PK „Berkut“ iz Vršca, ponovio je svoj prošlogodišnji rezultat i veoma ubedljivo odbranio titulu Državnog prvaka. Srebrne medalje pripale su PK „Košava“ iz Surčina, dok su se bronzom morali zadovoljiti piloti PK „Ares“ iz Beograda.

Zahvaljujem se opštini Malo Crniće koja je pomogla održavanje ovog takmičenja. Uspeli smo da realizujemo preko 200 poletanja i sletanja u dva dana i sve to u najboljem mogućem redu. Očekujem da ćemo i naredne godine od Vazduhoplovnog saveza Srbije, dobiti mogućnost organizacije ovakvog takmičenja. – rekao je Ivan Nikolić, direktor takmičenja.

U toku oba takmičarska dana, metereološki uslovi su bili odlični za letenje, pa se realizovalo šest takmičarskih serija, u kojima je 36 pilota paraglajdera imalo priliku da pokaže ko najpreciznije sleće. Naredno okupljanje paraglajderista zakazano je za 26. jun u Niškoj Banji, gde će se održati drugo kolo lige Srbije u disciplini prelet.

Datum: 02.06.2015. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...