Sve spremno za Ada Adventure Challenge 2012

 
 
Sportski klub Magic Map iz Beograda organizuje u nedelju 02. septembra 2012. godine sa početkom u 08.00 časova na Adi Ciganliji, prvi "Ada Adventure Challenge".

U pitanju je, jednodnevna avanturistička sprint trka, u kojoj učestvuju timovi sastavljeni od dva člana (mešoviti, muški ili ženski timovi). Ovo je trka u kojoj je važna multidisciplinarnost i od sportskih disciplina obuhvata plivanje, biciklizam, treking sa orijentiringom i penjanje na veštačku stenu. Staza je podeljena na sekcije, a svaka sekcija obuhvata po jednu avanturističku disciplinu. Za svaku disciplinu (izuzev plivanja i penjanja na veštačku stenu) takmičari će dobiti detaljnu kartu Ade Ciganlije 1:15000, koju je kartografsko preduzeće "Magic Map" specijalno za ovu priliku izradilo. Na karti će biti označene kontrolne tačke koje takmičari moraju da pronađu. Dozvoljeno je korišćenje GPS uređaja za navigaciju u toku trke.

različita izazova za koje se mogu odlučiti: Pro Course - koji obuhvata sve četiri sportske discipline sa ukupnom dužinom staze oko 35 km i očekivanim vremenom za pobednički tim ispod 2 sata i 30 minuta i Lite Course - koji obuhvata samo dve discipline, biciklizam i treking - orijentiring, sa ukupnom dužinom staze oko 28 km i očekivanim vremenom za pobednički tim ispod 2 sata ." - rekao je Slobodan Radovanović iz Magic Mapa, direktor trke.

Start Pro Course takmičenja počinje u 08:00 časova, a Lite Course u 08:30 u blizini kompleksa za skijanje na vodi 'Aqua Ski", sa disciplinom plivanje za Pro Course i MTB za Lite Course . Završnica takmičenja je na veštačkoj steni, kojoj prethode biciklizam i treking. Proglašenje pobednika i uručivanje nagrada održaće se na terasi kafe bara " Na kraj sveta" u 12 časova.

Cena startnina za Pro Course iznosi 3200 din po timu, a za Light course 2000 din po timu. U cenu startnine je uračunato: zvanična majca " Ada Adventure Challenge-a", iznajmljivanje opreme, elektronsko merenje vremena, 2 karte za navigaciju, startni brojevi, iznajmljivanje bicikala, sigurnosna oprema za penjanje, prisustvo lekarske i spasilačke ekipe, osveženje na stazi i cilju .

"Na trci će nastupiti naši najbolji outdoor sportisti Igor Vuković i Nebojša Mojsilović, pobednici Trke preživljavanja. Za sada imamo prijavljeno 30 ekipa iz zemlje i inostranstva. Najmlađu ekipu čine dvojica sedamnaestogodišnjaka a najstariju dvojica sedamdesetgodišnjaka" - rekao je Slobodan Radovanović iz Magic Mapa, direktor trke.

Takmičenje "Ada Adventure Challenge" odvija se pod pokroviteljstvom JP Ada Ciganlija i uvršteno je u zvanični kalendar svetskih Adventure Race dešavanja, na najpoznatijem AR website-u iz Velike Britanije - Sleep Monster.

Sportski klub Magic Map poziva sve Beograđane da se u nedelju između 09 i 11 časova okupe kod veštačke stene (gde će ekipe menjati discipline), da ohrabre takmičare, kao i da uživaju u ovoj jedinstvenoj avanturističkoj trci.
Datum: 29.08.2012. Autor: Slobodan Radovanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...