x

Rukometni klub BASK Soko proslavio 50 godina

Rukometni klub BASK Soko proslavio 50 godina
Beogradski rukometni klub BASK Soko proslavio je danas 50 godina od osnivanja manifestacijom „Dan rukometa“, koja je okupila na Carevoj ćupriji mnoge generacije, koje su učestvovale u istoriji ovog kluba.

Bivši golman jugoslovenske reprezentacije Nenad Puljezević, samo je jedan od rukometaša koji su prošli kroz poznati beogradski klub. Počeo je karijeru u BASK-u, za koji je branio od 1986. do 1990. godine i odlaska u Crvenu zvezdu.

„Već sam na kraju karijere kada sumiram svoje rezultate… Činjenica je da sam najlepše vreme proveo u BASK-u. To je bilo vreme iskrenog prijateljstva, kada su se cenile prave sportske vrednosti. Menjao sam klubove  i nisam imao neke emocije, ni što odlazim, niti da želim da se vratim, međutim, sa BASK-om je bila druga priča – moja najlepša priča“, rekao je Puljezević, koji je prošle sezone branio u Švajcarskoj, a sada očekuje da će još jednu sezonu provesti u Nemačkoj.

Na svečanosti na Carevoj ćupriji podeljene su plakete i zahvalnice ljudima koji su dali najveći doprinos.

Sportski direktor BASK Sokola Miloš Knežević zahvalio se svim sportskim institucijama koje su pomagale klub u prošlim godinama, naročito Rukometnom savezu Beograda, Rukometnom savezu Srbije,  Ministarstvu omladine i sporta Srbije i Gradskom sekretarijatu za sport.

„Ponosan sam što sam imao sreću da budem jedan od mnogih na čelu ovog kluba i tako stanem rame uz rame sa legendama koje su stvarale istoriju BASK-a“, rekao je Knežević.

Rukometni klub BASK osnovan je 1965. godine.

Datum: 11.05.2015. Autor: Stana Vuković

PROČITAJTE JOŠ...