x

U nedelju proslava 50 godina od osnivanja rukometnog kluba BASK

U nedelju proslava 50 godina od osnivanja rukometnog kluba BASK
Beogradski rukometni klub BASK Soko u nedelju će proslaviti 50 godina od osnivanja – Danom rukometa na Carevoj ćupriji.  Manifestacija će početi u 9.15 utakmicom mlađih kategorija, nastaviće se mečevima veterana, a predviđena je i  svečana ceremonija dodele priznanja svima koji su dali svoj doprinos u 50-godišnjoj istoriji ovog kluba.

Sportski direktor BASK Sokola Miloš Knežević istakao je da klub ponosan na sve igrače, trenere, prijatelje kluba, ali sponzore koji su godinama učestvovali u radu.
“U BASK-u su ponikli velikani srpskog, jugoslovenskog, evropskog I svetskog rukometa. Srećan sam što ćemo moći da im se zahvalimo jer su popularisali svoj klub, popularisali rukomet na svim svetskim, evropskim prvenstvima I na olimpijskim igrama, na kojima su učestvovali”, rekao je Knežević na konferenciji za novinare.

On je posebno zahvalio Rukometnom savezu Beograda I Rukometnom savezu Srbije, kao i lično generalnom sekretaru RSS Božidaru Đurkoviću, koji je karijeru počeo u BASK-u. 

Đurković je uputio pismo klubu u kome se izvinjava što ga obaveze sprečavaju da prisustvuje obeležavanju jubileja.  Čestitao je BASK-u na godinama trajanja, igračima koje je iznedrio i poželeo im još puno uspeha.

Prve rukometne korake u BASK-u su počeli bivši reprezentativci Goran Stojanović, Nenad Puljezević, Nikola Manojlović I Marko Ćuruvija, kao I Nemanja Subotić, koji je za reprezentaciju Australije igrao na poslednjim velikim takmičenjima.

U ovom trenutku rukometni klub BASK Soko posebnu zahvalnost duguje članu Upravnog odbora Radetu Bogdanoviću, vlasniku Posco arene i Bojanu Radovanoviću, vlasniku hotela Prestiž, koji su omogućili da klub na dostojanstven način proslavi veliki jubilej.

U nedelju će se manifestacija završiti prvenstvenom utakmicom između prve ekipe BASK Sokola i SC Voždovac 2012, u 19. kolu Prve lige Centar.
Datum: 09.05.2015. Autor: Stana Vuković

PROČITAJTE JOŠ...