U nedelju proslava 50 godina od osnivanja rukometnog kluba BASK

Beogradski rukometni klub BASK Soko u nedelju će proslaviti 50 godina od osnivanja – Danom rukometa na Carevoj ćupriji.  Manifestacija će početi u 9.15 utakmicom mlađih kategorija, nastaviće se mečevima veterana, a predviđena je i  svečana ceremonija dodele priznanja svima koji su dali svoj doprinos u 50-godišnjoj istoriji ovog kluba.

Sportski direktor BASK Sokola Miloš Knežević istakao je da klub ponosan na sve igrače, trenere, prijatelje kluba, ali sponzore koji su godinama učestvovali u radu.
“U BASK-u su ponikli velikani srpskog, jugoslovenskog, evropskog I svetskog rukometa. Srećan sam što ćemo moći da im se zahvalimo jer su popularisali svoj klub, popularisali rukomet na svim svetskim, evropskim prvenstvima I na olimpijskim igrama, na kojima su učestvovali”, rekao je Knežević na konferenciji za novinare.

On je posebno zahvalio Rukometnom savezu Beograda I Rukometnom savezu Srbije, kao i lično generalnom sekretaru RSS Božidaru Đurkoviću, koji je karijeru počeo u BASK-u. 

Đurković je uputio pismo klubu u kome se izvinjava što ga obaveze sprečavaju da prisustvuje obeležavanju jubileja.  Čestitao je BASK-u na godinama trajanja, igračima koje je iznedrio i poželeo im još puno uspeha.

Prve rukometne korake u BASK-u su počeli bivši reprezentativci Goran Stojanović, Nenad Puljezević, Nikola Manojlović I Marko Ćuruvija, kao I Nemanja Subotić, koji je za reprezentaciju Australije igrao na poslednjim velikim takmičenjima.

U ovom trenutku rukometni klub BASK Soko posebnu zahvalnost duguje članu Upravnog odbora Radetu Bogdanoviću, vlasniku Posco arene i Bojanu Radovanoviću, vlasniku hotela Prestiž, koji su omogućili da klub na dostojanstven način proslavi veliki jubilej.

U nedelju će se manifestacija završiti prvenstvenom utakmicom između prve ekipe BASK Sokola i SC Voždovac 2012, u 19. kolu Prve lige Centar.
Datum: 09.05.2015. Autor: Stana Vuković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...