x

Nova kuglaška liga puna briga

Nova kuglaška liga puna briga
Srpska kuglaška ligaška, kup i pojedinačna takmičenja (osim veterana koji igraju u Zrenjaninu još ovaj vikend, a ima ih 124) za sezonu 2014 – 2015. su uspešno završena, zgusnuti kalendar je, uz znatne napore, realizovan do kraja, ali  lige za nerednu sezonu su – pune briga!

Prema rečima predsednika TK Miloša Mitrovića na sastanku Upravnog odbora KS Srbije u Banji Junaković, zbog istupanja muškog superligaša ekipe Niš puta, koja se automatski seli u najniži rang (Prvu srpsku ligu – Centar), kao i najave da će od učešća u muškoj Super ligi Srbije odustati već plasirana ekipa, moraće da se organizuju kvalifikacije za popunu Super lige. Članovi Upravnog odbora usvojili su zaključak da pobednici Prve lige Srbije – Centar i Vojvodina idu direktno.  Ukoliko pobednik iz neke grupe odustane, ide sledeći po plasmanu. Ako se, i posle toga, pojavi upražnjeno mesto, u kvalifikacije ide devetoplasirani tim Super lige (Srbije Ibar iz Kraljeva) i samo sledeći po plasmanu iza derektno plasiranog koji je odustao.

Prelazni rok biće do 10. do 30. juna. Kalendar takmičenja za 2015 - 2016. stavljen je na „javnu raspravu“, očekuju se primedbe i sugestije, a članovi TK će nastojati da ga tako naprave da se izbegnu situacije iz minule sezone kada se dešavalo da su se u jednom vikendu igrala tri takmičenja.

Predsednik KSS Uroš Dragojlović, obavestio je  o programu priprema za pionirski Svetski kup, kadetsko i seniorsko SP u Špajherzdorfu (4 - 23. maj), i zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta Srbije na ogromnoj pomoći kuglaškom sportu koji je lane doneo 15 trofeja i jedan je od najuspešnijih u porodici neolimpijskih sportova. Odigrane su prijateljske utakmice sa Rumunuijom i Nemačkom,  u Banji Junaković ovog vikenda gostuju svetski šampioni Mađari  i posle ovih prijateljskih mečeva seniorske reprezentacaije će nastaviti rad do polaska u Nemačku. Zvanični prevoznik biće Lasta.

- Nemačka je skupa i morali smo da štedimo, pa ću ja voziti pionira i pionirku na Svetski kup a sa njima će biti  kao stručna podrška generalni sekretar KSS i selektor juniora Vojko Pavlović. Uz kadete će biti član UO KSS Mladen Praštalo. Sa seniorima, čije takmičenje traje skoro deset dana, biće jedino selektori. U delegaciji su samo još vođa puta kao i predsednik Komisije za informisanje – istakao je predsednik KSS Uroš Dragojlović koji će biti šef  srpske delegacije u Špajherzdorfu i prisustvovati i kongresu Međuanarodne kuglaške federacije FIK NBC.

Međunarodni kuglaški kamp talenata održaće se od 2. do 8. avgust u Prerovu u Češkoj i organizatori primaju troje učesnika uzrasta  15 i 16 godina kao  trenera. Cena je 150 evra po osobi. 

Usvojen je i finansijski izveštaj za 2014. kao i program za 2015.

Pojedinačni Svetski kup za pionire odgraće se u Špajherzdorfu od 6. do 8. maja, zatim će se održati ekipno i pojedinačno kadetsko Prvenstvo sveta od 8. do 13. maja i na kraju od 13. do 23. maja ekipni seniorski Šampionat sveta.

Datum: 03.05.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...