x

Posle godine uspeha – godina izazova

Posle godine uspeha – godina izazova
Predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović na godišnjoj Skupštini KS Srbije u Vrbasu, istako je da je prošla godine po svemu bila izuzetno uspešna za srpsko kuglanje  jer je  na kadetskom Svetskom kupu i  juniorskom i sernirkom šampionatu sveta u Brnu  osvojeno 15 medalja i Srbija je bila po broju trofeja najuspešnija nacija ispred Mađarske sa 12 i Nemačke sa devet.

- Na Svetskom kupu za kadete u Brnu prošle godine, Alen Kujundžić je osvojio pojedinačno zlato i bronzu u paru sa Kristinom Ljubenković. – sumirao je učinak u izveštaju Dragojlović.- Na juniorskom Šampionatu sveta sedam medalja osvojio je srpski podmladak: zlatom se treći put za redom okitila juniorska muška  reprezentacija sa svetskim rekordom, Igor Kovačić u kambinaciji sa svetskim rekordom i Maja Đukić i David Lainšak u miksu, srebro je pripalo Radovanu Vlajkovu u kombinaciji i Igoru Kovačiću u sprintu, dok su bronzane medalje  osvojili Igor Kovačić i Robert Ernješi u tandemu i Vesna Boškov u sprintu. Ssniori su nas obradovalai sa  sa šest trofeja: srebro je pripalo Igoru Kovačiću u kombinaicji, a bronze Goranu Ostojiću pojedinačno, Igoru Kovačiću  u sprintu sa svetskim rekordom, Vilmošu Zavarku u sprintu, Jasmini Anđelković i Čongoru Baranju u miksu i Vilmošu Zavarku u kombinaciji. Raduje što su u ovoj godini punoj izazova mnogi juniori i juniorke ušli u seniorske reprezentacije. Dragojlović je čestitao i klubovima Beogradu i Pioniru na odličnim rezultatima u međunarodnim kupovima i istakao su ovi uspesi rezultat  dobrog rada u klubovima ali  cele kuglaške organizacije. Kuglaši Beograda osvojili su treće, a kuglašice Pionira četvrto mesto u Svetskom kupu i plasirali se na fajnal for Lige šampiona  u Nemačkoj 

Dragojlović je  istakao da na kadetskom i seniorskom Šampionatu sveta u Špajhersdorfu od 13. do 23. maja srpski kuglaši i kuglašice imaju veliku obavezu da potvrde visok ugled, ali i da su u ovoj sezoni brojne obaveze i na drugim poljima:

- Moramo svi, od kluba do saveza, da uložimo maksimalne napore  na revitalizaciji objekata i izgradnju novih, kao i na školovanju stručnog kadra jer bez dobrih uslova i vrhunskog stručnog rada nema ni rezultata – podvukao je Dragojlović.-  Nismo atraktivan sport i teško dolazimo od sponzora  što ne sme da nas obeshrabri  i moramo da intenziviramo našu marketinšku aktivnost. U razgovorima sa predstavnicima Ministarstva omladine i sporta pokušaćemo da povećamo broj pansiona za kampove iz kojih su izašli skoro svi osvajači medalja prošle godine. Upoznavanje trenera i sportskih radnika sa anti doping pravilima je obaveza ne samo saveza nego i klubova i ovoj veoma  osetljivoj  oblasti, gde nemamo mnogo iskustva, moramo da posvetimo posebnu pažnju.

Krajem prošle godine Kuglaški savez Srbije je imao izuzetno zapaženo predstavljanje na Sajmu sporta u Beogradu.  Posebnu pažnju privukla je kuglana sa jednom stazom koju je obezbedio Miloš Milivojević predstavnik firme Funk za Srbiju. Dragojlović se zahvalio Ministarstvu omladine  i sporta Srbije i Sporskom savezu Srbije na podršci programima KSS, kao i direktoru reprezentacije Milanu Cviki Jovanoviću, Zoranu Stanojeviću članu UO KSS i Radovanu Simoviću diretoru Vode Vrnjci bivšem predsedniku KSS i kuglaškom radniku i kuglašu iz  Kragujevca. Sednici je prisustvovalo 17 od 25 delegata koliko je skupštinski saziv.

Doskorašnji predsednik KS Beograda Petar Grebenar iskoristio je svečanu priliku i uručio Milošu Mitroviću  dugogodišnjem kuglaškom radniku posebnu plaketu KS Beograda za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji kuglaškog sporta.
Datum: 13.03.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...