x

Zavarko pobedio, Tepša četvrti u Bambergu

Zavarko pobedio, Tepša četvrti u Bambergu
Najbolji kuglaš sveta srpski reprezentativac Vilmoš Zavarko, internacionalac u Sportu iz Podbrezove (Slovačka), osvojio je prvo mesto na turniru „Pauli i prijatelji“ u Bambergu povodom otvaranja nove kuglane. Oborio je 685 čunjeva i to je ujedno bio i prvi zvanični pojedinačni rekord kuglane. 

Drugi srpski kuglaš, koji se našao na listi 18 pozvanih svetskih zvezda, Daniel Tepša (Sport, Podbrezova) oborio je 640 čunjeva i zauzeo četvrto mesto. Drugi je bio austrijski reprezentativac Lukas Huber sa 664 čunja, a treći iskusni rumunski internacionalac, nekadašnji šampion sveta Nikolae Lupu sa 646 čunjeva.

Kuglana, na kojoj su domaćini kuglaši i kuglašice jednog od najtrofejnijih svetskih klubova Viktorije, ima šest staza firme „Pauli“  sa drvenim čunjevima sa kuglicama. „Pauli“ će opremiti i kuglanu na  Šampionatu sveta u Špajhersdorfu u Nemačkoj od 12. do 23. maja.

Zavarko je, inače, počeo godinu kao broj jedan na dve liste Međunarodne kuglaške federacije FIK NBC – za turnire za svetsku rang listu FIK NBC i za listu samo za gran pri turnire. 

U bodovanju za svetsku rang listu FIK NBC vodi ispred dva mađarska reprezentativca Tamaša Kiša i Norberta Kiša. Na 13. mestu je srpski reprezentativac Goran Ostojić, 14. je Čongor Baranj, 15. je Igor Kovačić, 18. mesto drži mladi Robert Ernješi, a 20. je Daniel Tepša.

 Na listi samo za gran pri turnire, Zavarko vodi ispred Slovaka Ivana Čeha i Mađara Norberta Kiša. Četvrti je Čongor Baranj, peti najbolji mladi kuglaš sveta Igor Kovačić, osmi Robert Ernješi, 11. Daniel Tepša, 12. Jovan Ćalić, 15. Goran Ostojić, 18. Saša Juhas...
Datum: 28.04.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...