x

Dodeljena posebna priznanja, diplome i zahvalnice povodom Bgd maratona

Dodeljena posebna priznanja, diplome i zahvalnice povodom Bgd maratona
U Domu omladine Beograda u sredu 29.04.2015. u povodu održanog 28. SuisseGas Beogradskog maratona dodeljena su posebna priznanja, diplome i zahvalnice. Priznanja su dodeljena u kategorijama Prvenstva Srbije u štafetnom polumaratonu, realizacije humanitarnih programa, doprinosa u edukativnom i trenažnom programu i za posebna dostignuća. 

U prisustvu velikog broja učenika srednjih škola, studenata, predstavnika korporacija, profesora-predavača, trenera, prijatelja i medija pehare diplome i zahvalnice dodelili su prof. dr Branko Bošković - koordinator rada trkačko-rekreativnog kluba Beogradski maraton, Marko Stojanović v.d. direktora Doma omladine Beograda i Dejan Nikolić - direktor Beogradskog maratona.

Prvenstvo Srbije u štafetnom polumaratonu:
pehari i diplome

Srednje škole – muške ekipe
mesto: MEDICINSKA ŠKOLA “DR. ANDRA JOVANOVIĆ” - ŠABAC
mesto: TEHNIČKA ŠKOLA - SMEDEREVO
mesto: TEHNIČKA ŠKOLA ŽELEZNIK - BEOGRAD
Srednje škole – mešovite ekipe
mesto: EKONOMSKO-TRGOVINSKA ŠKOLA 2 - SOPOT
mesto: EKONOMSKO-TRGOVINSKA ŠKOLA 1 – SOPOT
mesto: ŠKOLA ZA UČENIKE OŠTEĆENOG SLUHA STEFAN DEČANSKI 2
Fakulteti – muške ekipe
mesto: FAKULTET SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA 2 – BEOGRAD
mesto: FAKULTET TEHNIČKIH NAUKA - NOVI SAD
mesto: KRIMINALISTIČKO-POLICIJSKA AKADEMIJA 2 – ZEMUN
Fakulteti – ženske ekipe
mesto: FAKULTET SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA 1 – BEOGRAD
mesto: FILOLOŠKI FAKULTET 2 – BEOGRAD
Fakulteti – mešovite ekipe
mesto: FAKULTET ZA SPORT, UNIVERZITET “UNION - NIKOLA TESLA”
mesto: EKONOMSKI FAKULTET – BEOGRAD
mesto: FAKULTET ZA FIZIČKU KULTURU I MENADŽMENT U SPORTU
Korporacije – muške ekipe
mesto: HEMOFARM 1 – VRŠAC
mesto: MICROSOFT DEVELOPMENT CENTER SERBIA 2 – BEOGRAD
mesto: LAFARGE SRBIJA 1 – BEOGRAD
Korporacije – ženske ekipe
mesto: MICROSOFT DEVELOPMENT CENTER SERBIA 5 – BEOGRAD
Korporacije – mešovite ekipe
mesto: NIS A.D NOVI SAD
mesto: SRPSKA ASOCIJACIJA MENADŽERA – BEOGRAD
mesto: BEL MEDIC OPŠTA BOLNICA – BEOGRAD 


Realizacija humanitarnih programa:
zahvalnice

Belhospice
Coca Cola
Bibliotekarsko društvo Srbije
Udruženja za zaštitu životinja
CorD
SSOSIB


Doprinos u edukativnom i trenažnom programu:
zahvalnice

Predavači
dr Milica Vesić
dr Marija Anđelković
prof. dr Nenad Dikić
prof. dr Goran Rađen
dr Nikola Čikiriz
prof. dr Franjo Fratrić
prof. dr Višeslav Krsmanović
prof. dr Mithat Blagajac
prof. dr Predrag Nikić
prof. dr Radivoje Petrović
Dušan Nikoliš
Srećko Mićić
Nedeljko Todorović
Ognjen Stojanović
Marijana Čegar
Ivan Miškeljin

Treneri
Edo Janić
Rada Đurović
Nenad Milosavljević

Posebno dostignuće:
diplome

Najbolja muzička podrška - Dragoljub Đuričić i Vulkanska lavina: Dragoljub Đuričić je davao podstrek učesnicima na stazi kada je to bilo najpotrebnije i u drugoj godini svoga prisustva na ovom događaju postao nezaobilazna slika i očekivana podrška. 

Najbolji volonter - Vladan Živković - Vladan je među ukupno 200 volontera na Beogradskom maratonu izabran za najboljeg.

Dart Vejder - učesnik u kostimu Dart Vejdera, čije su prisustvo evidentirali gotovo svi predstavnici medija tokom održavanja maratona. Na naš poziv odgovorio je da je nažalost na putu van zemlje, ali ne znamo da li van zemlje Srbije ili planete Zemlje - u svakom slučaju, obradovao se pozivu i priznanju i u duhu junaka u čijem kostimu je trčao poručio svim učesnicima ovog skupa “Hvala još jednom i neka sila bude sa vama”

Olivera Ostojić i Tomislav Antonić - zbog jednog divnog i emotivnog događaja u finišu polumaratonske trke na ovogodišnjem Beogradskom maratonu kada je Toma zaprosio Oliveru, a u organizaciji ovog hepeninga je učestvovalo nekoliko desetina njihovih prijatelja koji su takođe bili učesnici maratona. 

Vladimir Kolić - je učesnik polumaratona kome se dogodilo nešto pri kraju polumaratonske trke, ali ne nešto ovako divno kao Olji i Tomi, već na određeni način dramatično, nesebično je pomogao drugom učesniku u ovom događaju koji nije mogao samostalno da završi trku.

Stevan Stevanović - Njegov brat Vuk je posle 28. suisseGas Beogradskog maratona na FB profilu napisao: “Bravo Beograde, bravo trkači! Ipak, biću možda subjektivan i reći da je za mene najveći pobednik, moj brat!!! Pre manje od 4 godine Steva je jedva preživeo tešku operaciju, leva strana tela potpuno paralisana, ali ga osmeh nije napuštao! Učio je da hoda, menjao život iz korena, ali nije prestao da se bori... Pokazao je da ništa nije nemoguće, da nikad nema mesta očajavanju i kukanju nego samo borbi, napretku i pozitivi! Danas je istrčao svoj prvi polumaraton, ubeđen sam ne i poslednji...” 

Miroslav Stanišić - je završio ovogodišnji polumaraton u invalidskim kolicima, po kiši, uz veliki napor, ali i uz veliko radovanje. 

Dražen Čoko - 54 godine, koji je po sosptvenom priznanju trčanje do skora voleo samo na televiziji, u praksi nije potrčao od srednje škole, a onda mu se život promenio pre 4 godine. Počeo je sa hodanjem, pa laganim trčanjem, skinuo je težinu sa 116 kg na 79 kg i u 54. godini istrčao svoj prvi maraton. 

Ljubomir Japundžić - Po sopstvenim rečima takođe prvi put na maratonu, ali je zadovoljan da je završio Trku zadovoljstva. Trebalo mu je 66 godina da se pokrene i pobedi samog sebe. Pre deset meseci imao je infarkt miokarda. Na dva od ukupno 4 zapušenja, stavljen mu je stent, ali je Ljubomir dobio neodoljivu želju za kretanjem. Kako kaže - uhvatio je zalet i pobedio sebe. 

Nada Drobnjak - je oduševljena zbog prvi put uspešno istrčanog polumaratona. Trčanjem se bavi dve godine, a pre 11 godina je operisala tumor štitaste žlezde i počela da pije Tivoral kao terapiju za ceo život. Pre 4 godine je operisala tumor dojke, prošla hemo i radio terapiju, a sada pije Nolvadex. Pored svih terapija najbolja terapija za Nadu je uspešno istrčana trka u subotu 18. aprila 2015. godine. 

Dragoljub Đuričić, jedan od dobitnika priznanja za doprinos u podršci učesnicima na ovogodišnjem 28. SuisseGas Beogradskom maratonu je izjavio: “Ja sam zahvalan svim učesnicima ovog događaja na neverovatno pozitivnoj energiji, a koliko sam se na maratonu radovao, toliko sam i plakao i to od ushićenja koje je meni i članovima mog benda davalo snagu da preko 3,5 sata i sa više od 100 000 udaraca po bubnjevima dajemo ritam učesnicima maratona, jer sport je zdravlje, ne samo fizičko već i mentalno.”

Datum: 30.04.2015. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...