x

Galina Čistjakova: Svaka čast na odlično organizovanom maratonu

Galina Čistjakova: Svaka čast na odlično organizovanom maratonu Autor fotografije: Dragan Skorić / Savremenisport.com
„Čestitam organizatoru na uspešno organizovanoj manifestaciji i mogu da kažem da sam oduševljena gostoprimstvom Beograđana. Bila sam na mnogo atletskih i sportskih događaja u svojoj karijeri, ali ovakvu atmosferu nisam nigde osetila“ - izjavila je svetska rekorderka u skoku u dalj Galina Čistjakova po povratku u Bratislavu gde sada živi.

„Zavesa na 28. SuisseGas Beogradski maraton se polako spušta, iako je preostalo mnogo posla oko analiza u svim segmentima organziacije ovogodišnjeg događaja. Prvi utisci velikog broja učesnika su vrlo pozitivni, a takođe i drugih aktera u organizaciji ovogodišnjeg 28. SuisseGas Beogradskog maratona. Očigledno je da smo snagom zajedništva i entuzijazmom učesnika, sponzora, grada Beograda, gradskih sekretarijata, javnih komunalnih preduzeća i službi, državnih institucija - a prevashodno Ministarstva omladine i sporta, volontera i predstavnika medija - ostvarili veliki uspeh kada je u pitanju organizacija maratona i pozitivan medijski prodor u svet." - izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

"Ovogodišnji 28. SuisseGas Beogradski maraton imao je rekordan broj od 4500 učesnika u polumaratonu i maratonu iz 56 zemalja sveta sa svih kontinenata i to posle prošlogodišnje, takođe rekordne godine, a potom i veliki broj učesnika u Coca Cola Trci zadovoljstva. Nedelju pre ovog događaja održan je 22. Smoki Smokić Dečiji maraton u divnom ambijentu Beogradskog ZOO vrta, u čijim kvalifikacijama je trčalo preko 15000 beogradskih mališana" - zaokružio je Nikolić sliku o ukupnom broju učesnika u tradicionalnim "Maratonskim danima".

"Posebno smo zadovoljni činjenicom da su domaći atletičari Ana Subotić, Velimir Bojović i Darko Živanović  ostvarili dobre rezultate i izvanredne plasmane u polumaratonu. Takođe smo ponosni na činjenicu da je još jedna legendarna sportska ličnost Galina Čistjakova - svetska rekorderka u skoku u dalj bila promoterka ovogodišnjeg maratona." - ocenio je Nikolić učešće domaćih atletičara i promotera na 28. SuisseGas Beogradskom maratonu.

"Beogradski maraton ostaće upamćen i po brojnim humanitarnim programima koji su doneli značajne finansijske efekte pojedincima i organizacijama kojima je pomoć bila potrebna, a sa nekim od tih aktivnosti nastavićemo i posle održanog maratona" - posebno je istakao Nikolić.

Ovogodišnji Dečiji maraton je trčan pod sloganom „I do cilja treba znati vrtić će ti znanje dati“, a 28. SuisseGas Beogradski maraton pod sloganom „Trči, čini dobro“, a provedeni su u partnerskom odnosu sa UNICEF-om i Fondacijom Novak Đoković.

"Želimo da izrazimo veliku zahvalnost svima koji su učestvovali u organizaciji ovogodišnjeg događaja i stvaranju najlepše slike Beograda i pozitivne atmosfere.Posebnu zahvalnost dugujemo građanima Beograda na strpljenju i podršci. I ove godine ostvaren je medijski proboj u svet jer slike, reči i video materijali se emituju još uvek širom sveta. Osim toga, kao što je na konferenciji za novinare pre ovogodišnjeg maratona najavio g. Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, ovogodišnji Beogradski maraton je po prvi put bio praćen u celom svetu preko internet stranice Beogradskog maratona uživo, a taj projekat su zajednički organizovali Beogradski maraton i Maksnet Telekomunikacije" - naglasio je Dejan Nikolić.

"Svesni smo da ovakve ocene 28. SuisseGas Beogradskog maratona dodatno obavezuju, ali i daju podstrek da nastavimo sa predanim radom, kao i da iznalazimo mogućnosti za dalja unapređenja, jer su potencijali Beogradskog maratona veliki i verujemo da ćemo u saradnji sa gradom Beogradom, Ministarstvom omladine i sporta i sa našim partnerima istrajati na putu razvoja Beogradskog maratona i promocije Beograda i Srbije u svetu." - završio je svoju izjavu Dejan Nikolić.
Datum: 21.04.2015. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...