x

Srbi osvojili sva četiri „Panonija trofeja“

Srbi osvojili sva četiri „Panonija trofeja“
Srpski strelci osvojili su sva četiri „Panonija trofeja“ na istoimenom takmičenju u austrijskom gradu Nojzidl am Ze, koji se dodeljuju strelcu sa ukupno najboljim rezultatom osnovnog dela u tri dana takmičenja.

Puškom, slavili su Andrea Arsović sa 1.250,5 krugova i Stevan Pletikosić sa 1.873,3 kruga, dok su pištoljem trofeje osvojili Zorana Arunović sa 1.156 krugova i Damir Mikec sa 1.754 kruga. Tri pobede u tri dana upisali su puškom Milutin Stefanović i Damir Mikec. 

I trećeg dana, kao i drugog, svi srpski strelci gađali su u finalu i osvojili su osam medalja: četiri zlatne, tri srebrne i bronzanu! Zlatom se okitio,  treći put u tri dana pištoljem Damir Mikec, isti podvig puškom naparavio je i Milutin Stefanović,  pištoljem  je slavila Zorana Arunović i puškom Andrea Arsović. Srebro je pripalo Dragani Todorović puškom, Jasni Šekarić i Dimitriju Grgiću pištoljem dok je bronzom okitila Ivana Maksimović puškom! Ukupno u tri dana reprezentativci Srbije osvojili su 19 medalja (deset zlatnih, pet srebrnih i četiri bronzane).

Zorana Arunović je pištoljem slavila sa 201,4 kruga  pretekavši za skoro dva kruga drugaricu iz reprezentacije Jasnu Šekarić (199,5). Treća je bila Mađarica S. Čonka sa 180,6 krugova, dok je Bobana Veličković završila na šestom mestu sa 118,3 kruga.

Puškom, het trik zabeležio je Milutin Stefanović  pobedivši i trećeg dana sa 206,2 kruga. Japanac Masumoto bio je drugi sa 201,5 krugova a Mađar Vereš treći sa 182,1 krug. Milenko Sebić je završio kao peti sa 119,7 krugova a osmi je bio Stevan Pletikosić sa 79,2 kruga.

Andrea Arsović je trijumfovala vazdušnom puškom sa 209,4 kruga što je bolje od državnog rekorda finala Ivane Maksimović (209,2). Postolje su napunile srpske takmičarke, druga je bila Dragana Todorović sa odlična 207,3 kruga a treća Ivana Maksimović sa 185,1 krug! Zaista fantastičan uspeh i odlični rezultati koji mogu da raduju sportskog direktora Srećka Pejovića pred EŠ u Arnhemu od 2. do 8. marta.

Damir Mikec ne samo da je treći put pobedio u tri dana nego je sva tri puta u finalu imao isti rezultat 204,5 krugova što je bolje od državnog rekorda (203,8). Podatak za rubriku „Verovali ili ne“ jer je veoma teško u finalu sa 20 dijabola ocenjivanih na decimalu u tri dana imati u desetinku isti rezultat! Dimitrije Grgić je osvojio drugo mesto sa 198 krugova dok je treći bio Mađar Nađ sa 175,8 krugova. Andrija Zlatić je završio  na četvrtoj poziciji sa 134,8 krugova.

- Nisam verovao svojim očima kada sam video rezultat trećeg dana – pričao je Mikec.- Prezadovoljan sam, ne smo zbog ovog odličnog finalih rezultata nego i zbog odličnog osnovnog dela. Imam razloga da sa optimizmom čekam bitke za evropske titule. 

Dragan Donević, trener reprezentacije je sumirao ocene:
- Posle ovog takmičenja, koje nam je bilo kontrolno za EŠ,  imamo dva razloga za zadovoljstvo: zbog ogromnog broja trofeja koje smo osvojili ali i zbog odličnih rezultata boljih i od državnih rekorda.

Pletikosić je poslednjeg dana bio prvi u osnovnom delu sa 623,9 krugova. Bila mu je to dugo ustopno prvo mesto u kvalifikacijama, dok je prvog dana je bio četvrti  i na kraju – ukupno prvi.  Drugi je, poslednjeg dana, bio Mađar Vereš sa 622,3 a treći srspki as Milutin Stefanović sa 621,3 kruga. Kao peti se u finale plasirao Milenko Sebić sa 619 krugova. „Ulaznica“ u finale  koštala je 617,7 krugova u konkurenciji 21 strelca.

Andrea Arsović je osnovni deo vazdušnom puškom trećeg dana završila na prvom mestu sa 418,8 krugova. Prvog dana je bila druga u osnovnom delu a drugog dana šesta. Drugo i treće mesto zauzela su još dve srpske takmičarke, Ivana Maksimović sa 415,4 i Dragana Todorović sa 415,1 krug. Finale je vredelo 411,7 krugova. Učestvovalo je 15 takmičarki.

Osnovni deo pištoljem na prvoj poziciji završila je Bobana Veličković sa odlična 384 kruga, ispred Jasne Šekarić sa 381 krugom i Mađarce Tobai Šike sa takođe sa 381 krugom. Zorana Arunović je bila šesta sa 380 krugova. Finale je vredelo 364 kruga. Arunovićeva je prvog dana bila prva sa fantastičnih 391 krug, drugo dana druga sa 385 krugova.

Damir Mikec je u sva tri gađanja posle osnovnog dela bio prvi (585, 583, 586). Trećeg dana prva tri mesta pripala su srpskim strelcima, Dimitrije Grgić je bio drugi sa 569, a Andrija Zlatić treći sa 567 krugova u konkurenciji 16 takmičara. Finale je vredelo 556 krugova.

Drugog dana srpski strelci osvojili šest medalje – tri zlatne, srebrnu i dve bronzane.  Damir Mikec pištoljem i Milutin Stefanović puškom  osvojili su dok je pištoljem kod dama slavila Boranka Bobana Veličković.  Srebro je pripalo Andrei Arsović  vazdušnom puškom, dok su se bronzama okitili  Dimitrije Grgić pištoljem i Dragana Todorović puškom. U svim finalima Srbija je imala po tri učesnika!

Prvog dana srpski strelcima pripalo je pet medalja, tri zlatne (pištoljem Zorana Arunović i Damir Mikec, puškom Milutin Stefanović), srebrnu (pištoljem Bobana Veličković) i bronzanu (puškom Dragana Todorović).

Učestvovali su strelci iz Češke, Srbije, Slovačke, Austrije, Japana, Mađarske, Nemačke i Poljske.

U stručnom štabu bili su Dragan Donević, Jelena Arunović, Aleksandar Zlatić i Goran Maksimović.

Datum: 15.02.2015. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...