x

Jovović i Bojičić na Medijskom seminaru u Luvenu

Jovović i Bojičić na Medijskom seminaru u Luvenu
Belgijski Luven je od 11. do 15. februara 2015. bio domaćin Ekipnog mešovitog prvenstva Evrope za seniore. Uporedo sa ovim takmičenjem, u organizaciji Evropske badminton konfederacije (BEC), održan je prvi po redu Medijski seminar na kojem je predstavnike imalo 20-tak zemalja. 

Na ovom događaju srpski badminton su predstavljali Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije i Novo Bojičić, generalni sekretar BAAS koji je zadužen i za medije. Na dvodnevnom seminaru, 13. i 14. februra, održan je niz predavanja, savetovanja i radionica na kojima je akcenat bio na značaju i unapređenju medijske promocije badmintona i zvezda ovog sporta putem internet portala, društvenih mreža i ostalih medijskih “alata“. Srpski predstavnici su oba dana Medijskog seminara imali veoma aktivnu ulogu, a dobili su, i na najbolji način iskoristili, priliku da predstave brojne propagandne aktivnosti BASS među kojima je Badminton revija, zvaničnog glasilo srpskog Saveza koja izlazi i distribuira se neprekidno dve godine.

Badminton revija je u januaru ove godine izašla po 12. put, a sa sadržajem ovog broja kao i sa pet prethodnih, na licu mesta su mogli da se upoznaju svi učesnici seminara, koji su izrazili reči hvale na račun ovog srpskog medijskog proizvoda. Prvi dan Seminara zaključen je pres-konferencijom na kojoj su prisustvovali vrhunski svetski igrači iz Evrope Englez Kris Adok (šesti na svetskoj rang listi mešovitih dublova), koji nastupa u tandemu sa svojom suprugom Gabrijelom, i holandski miks dubl Jako Arends, Selena Piek (12. na svetskoj rang listi ženskih dublova) čija je glavna tema bila medijska slika badmintona i unapređenje iste. Drugog dana Seminara održana je svojevrsna radionica na kojoj su učesnici imali zadatak da naprave strategiju i plan medijskih aktivnosti za promociju svog najboljeg igrača. Potom je održana još jedna pres konferencija na kojoj su o svojim iskustvima sa medijima i fanovima, kao i o održavanju svojih sajtova i profila na društvenim mrežama pričali najbolji evropski igrač Danac Jan O Jorgensen (drugi na svetskoj rang listi singlova) i Irac Skot Evans (peti na svetskoj rang listi muških dublova). Ovu jedinstvenu priliku učesnici Seminara iskoristili su da postave brojna pitanja na koja su Jorgensen i Evans strpljivo odgovarali.

Inače, tokom boravka u Luvenu, u koji se sjatio krem evropskog badmintona, predstavnici BASS su održali niz izuzetno važnih radnih sastanaka sa najvišim zvaničnicima BEC, između ostalog sa predsednikom ove organizacije Gregorijem Verportenom, koji je dao ekskluzivni intervju za naredni, 13, broj Badminton revije, generalnim sekretarom Brijanom Agerbakom, menadžerom za takmičenja Džimijem Andersonom... Tom prilikom obrađene su mnoge teme sa posebnim osvrtom na daljem unapređenju razvoja srpskog badmintona i značaja tog procesa za BEC.

Predsavnici BASS su imali priliku i da prisustvuju i samoj završnici Ekipnog mešovitog prvenstva Evrope za seniore. U finalu ovog takmičenja Danska je savladala Englesku i tako došla do svoje 15. titule šampiona Starog kontinenta. Bronzane medalje pripale su selekcijama Nemačke i Rusije. 

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću Radomira Jovovića i Nova Bojičića na Medijskom seminaru u Luvenu.
Datum: 16.02.2015. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...