x

Kvalifikacione utakmice seniorki za plasman na EP u rukometu

 Kvalifikacione utakmice seniorki za plasman na EP u rukometu
Ženska rukometna reprezenatcija Srbije okupila se u hotelu Srbija, gde je održana zvanična konferencija pred utakmice sa Švedskom, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se u Hrvatskoj i Mađarskoj od 7. do 21. decembra ove godine. Srebrne devojke, utakmicu trećeg kola, V grupe kvalifikacija, igraju sa Švedskom, u četvrtak, 27. marta od 20.00 sati u Kragujevcu, a utakmicu IV kola u nedelju, 30. marta 2014. godine u Kristijandštadu sa početkom u 18.15 sati. Vicešampionke sveta trenutno dele drugo mesto, sa dva osvojena boda, sa reprezentacijom Slovenije, dok je ispred njih selekcija Švedske sa četiri boda.

"Selekcija Švedske je jako dobra i kvalitetna ekipa, traže šansu da igraju u Mađarskoj i Hrvatskoj, ali mi imamo reprezentaciju koja može da se nosi sa Šveđankama. Imamo najbolje igračice, osvojile su srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u decembru, i nadam se da će uz podršku navijača uspeti da pobede", istakao je Saša Bošković, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije. Selektor je dodao da je još neizvesno da li će Dragana Cvijić, koja je proglašena za najboljeg pivotmena na SP, igrati sa Švedskom, jer ima povredu leđa i na terapiji je, ali se nada da će se oporaviti.

"Posle više od dva meseca pauze u nacionalnom timu, evo nas ponovo na okupu. Reprezentacija Švedske izuzetno težak rival, sve devojke koje igraju za njih su jako dobre. Utakmica od velikog značaja, idemo na obe pobede, i sve smo okrenute ka tome. Potrudićemo se da zadržimo isti nivo od SP, i da nastavimo sa dobrim igrama", rekla je Andrea Lekić, kapiten ženske rukometne selekcije Srbije.

"Zaista neće biti lako, čekaju nas izuzetne utakmice sa Švedskom. Pozivam navijače da nas podrže i uživaju u rukometu. Drago mi je što igramo u Kragujevcu, i što će imati priliku da nas ugoste, a mi ćemo se potruditi da im se odužimo na najbolji mogući način", navela je Jelena Erić, rukometašica nacionalnog tima Srbije.

Na spisku selektora Saše Boškovića, nalazi se 19 rukometašica, onih koje su u decembru osvojile srebrnu medalju u Beogradu na Svetskom prvenstvu. Na spisku izostaje Svetlana Ognejnović, koja je završila igračku karijeru, a nju će zameniti Sanja Radosavljević. Prethodno Evropsko prvenstvo održano je decembra 2012.godine u Srbiji, a rukometašice Srbije su tada zauzele četvrto mesto.Datum: 25.03.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...