x

Počinje Trofej Studentskog grada 2014

 Počinje Trofej Studentskog grada 2014

Univerzitetski rukometni klub "Studentski grad", uz podršku Rukometnog saveza Srbije i Rukometnog saveza Beograda, petu godinu zaredom organizuje najmasovniji klupski rukometni turnir za osnovce - "Trofej Studentskog grada 2014". Pod sloganom "Rukomet za pet", stotine mališana iz klubova širom Srbije će u subotu, u novobeogradskoj Hali sportova odigrati na desetine utakmica i pozvati vršnjake da im se u novoj školskoj godini pridruže na rukometnim parketima.

"Iako je svaki turnir po prirodi takmičarskog karaktera, cilj "Trofeja Studentskog grada" je pre svega da motiviše decu da počnu da se bave sportom, kako bi sutra izrasli u zdrave i prave ljude. Kada smo pre pet godina poželeli da damo svoj doprinos borbi protiv modernog načina života osnovaca, koji se u najvećoj meri svodi na sedenje za računarom i nedostatak fizičkih aktivnosti toliko neophodnih za pravilan rast dece, shvatili smo da je najbolji način da to učinimo jednostavna demonstracija svih lepota koje rukomet, kao sport kojim se mi bavimo nosi. Ništa ne može bolje i uspešnije motivisati decu da se bave sportom od njihovih vršnjaka. Kada mališani vide koliko su njihovi drugari srećni na terenu dok postižu gol, trče i bore se za medalju i sami će poželeti da zaigraju rukomet", objašnjava Milorad Šolević, predsednik URK Studentski grad.

Turnir "Trofej Studentskog grada" počinje u deset časova, kada će osam ekipa izaći na teren i otvoriti takmičenje. Turnir je otvoren za sve zaiteresovane posetioce, a ulaz u Halu sportova se ne naplaćuje.Datum: 30.08.2014. Autor: Marko Velbl

PROČITAJTE JOŠ...