x

Bjelan i Pavlović otvorili sezonu medaljama u Haskovu

Bjelan i Pavlović otvorili sezonu medaljama u Haskovu

Ako se po jutru dan poznaje Igor Bjelan i Ilija Pavlović će imati više nego uspešnu sezonu na međunarodnoj sceni u 2014. Srpski reprezentativci su bili izvanredni na prvom svom ovogodišnjem izazovu pošto su na međunarodnom turniru International tournament - 45 years of BC Haskovo, koji je povodom 45. godina postojanja ovog kluba od 24. do 26. januara 2014. održan u Bugarskoj, osvojili tri odličja.

Igor Bjelan je osvojio srebrnu medalju u singlu, dok se Ilija Pavlović u istoj konkurenciji okitio bronzanim odličjem. I u konkurenciji dublova naš tandem je bio na visini zadatka u Hraskovu osvojiši vicešampionsku titulu. Bjelan i Pavlović su bili ubedljivi u svojim grupama. Sa maksimalnim učinkom izborili su direktne plasmane u polufinale singla. U borbama za finala Bjelan je savladao Bugarina Martina Koleva, dok je Pavlović zbog povrede morao da preda Turčinu Muratu Senu. U velikom finalu Sen je posle velike borbe savladao Bjelana koji je tako došao do srebra.

"Zadovoljan sam prikazanom igrom na početku sezone. U Haskovu smo napravili odličnu uvertiru za izazove koji nam slede, pre svega za prvi naredni - Austrian International 2014 krajem februara. Konkurencija je bila na visokom nivou, tim pre što su učestvovali Turci i Bugari, regionalne badminton sile", kazao je Igor Bjelan.
U konkurenciji dublova naš par je pobedio pet mečeva a samo jedan izgubio tako da je u ukupnom plasmanu osvojio drugo mesto i srebrnu medalju. Zlato u ovoj konkurenciji pripalo je turskom paru Murat Sen, Melih Turgut, dok je bronzano odličje osvojilo domaći dubl Jasen Borisov, Dimitar Janakiv.

"Kada osvojiš bilo koju medalju na nekom međunarodnom turniru moraš da budeš zadovoljan. I Igor i ja smo odigrali izuzetno dobro i zaista je lepo kada na ovakav način počneš sezonu. Ostaje mala žal jer su nas poeni delili od sjajnijeg odličja. Bugari su se još jednom pokazali kao dobri domaćini. Pored samih mečeva i druženje na turniru je bilo odlično i zaista se na svim turnirima u Bugarskoj osećamo kao kod kuće", istakao je Pavlović.

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava doprinelo je u značajnoj meri učešću Igora Bjelana i Ilije Pavlovića na turniru u Bugarskoj.


Datum: 29.01.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...