x

Svetislav Pešić i Nikola Jović pred utakmicu sa Dominikanskom republikom

Svetislav Pešić i Nikola Jović pred utakmicu sa Dominikanskom republikom Foto: KSS

U nedelju 3. septembra, reprezentacija Srbije će od 14 časova igrati u Manili protiv Dominikanske Republike. Ulog u sutrašnjem meču je plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva. 


Svetsko prvenstvo u košarci za muškarce 2023 (2023 FIBA Basketball World Cup) održaće se u periodu od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine, u Japanu, Indoneziji i Filipinima, u organizaciji Košarkaškog saveza Japana, Košarkaškog saveza Indonezije, Košarkaškog saveza Filipina i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). 


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci 2023


Nakon tri startne pobede, „Orlovi“ su u četvrtom kolu izgubili od Italije. Pred poslednje kolo grupne faze, sva četiri tima u Grupi I imaju identičan učinak sa po tri pobede i jednog poraza, pa će odluka o četvrtfinalistima pasti u direktnim okršajima između Portorika i Italije, odnosno Dominikanske Republike i Srbije.


Uoči sutrašnje utakmice, reprezentacija Srbije je obavila večernji trening nakon kojeg se predstavnicima medija obradio selektor, Svetislav Pešić:


–  Nikom nije drago kada se izgubi, bolje je kada se dobije… Mi smo ovde došli ne da pobeđujemo samo Italiju, već sve što možemo. Ovde se malo stvorila ta atmosfera "Italija, Italija". To je malo uticalo i na mentalni prilaz ekipe. Nismo pobedili, ali nismo se ni obrukali. Okrećemo se već sledećoj utakmici, nema mnogo tuge i plakanja. Držali smo sastanak, pričali šta nam je cilj, šta treba da popravimo i šta moramo da uradimo protiv ekipe koja nije Italija, ali je pokazala da moramo da poštujemo napadački kvalitet. Nije sve samo Tauns, već i Feliz, jedan od najboljih plejmejkera ACB lige. To su sve većinom igrači koji igraju u Evropi. Pobedili su Italiju, ali su juče izgubili jer su u meč ušli sa razmišljanjem „lako ćemo“.  A, videli ste koliko je teško kada se protivnik razigra. Mi nosimo ime košarkaške sile i protiv nas su svi uvek posebno našpanovani, spremni, motivisani… Za nas je uvek posebno teško protiv svakog rivala.


Mladi Nikola Jović je pred sutrašnji duel izjavio:


–  Ohladile su se glave. Izgubili smo utakmicu za nama, ali smo znali da moramo da dobijemo sledeću svakako. Sada idemo na pobedu. Odradili smo skauting, znamo kako ćemo da branimo ekipu Dominikane i šta želimo. Nadamo se da će da bude dobro. Svi su pozitivni, očekujemo pobedu u nedelju, pa da vidimo šta ćemo dalje. (Izvor: KSS)


Datum: 02.09.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...