x

Rukometaši počinju pripreme za turnir u Dohi

Rukometaši počinju pripreme za turnir u Dohi Autor fotografije: Nemanja Zelenović
Muška rukometna reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi, kako bi počela sa pripremama za turnir u Dohi koji ih očekuje 27. i 28. decembra 2014. godine.

Prvu utakmicu, rukometaši igraju sa reprezentacijom Katara u subotu, 27. decembra, a drugu sa selekcijom Rusije u nedelju, 28. decembra, koje su učesnice Svetskog prvenstva, koje počinje 15. januara naredne godine.

"Očekuje nas jedan zaista lep turnir u Dohi, utakmice sa Katarom i Rusijom. Danas smo se okupili, i već večeras imaćemo prvi trening. Na pripremama i turniru naći će se igrači koji nisu dobili priliku da igraju na utakmici sa Crnom Gorom u oktobru. Ovo je prilika da se neki mlađi igrači pokažu u reprezentaciji. Nadam se da ćemo dobro raditi, postići rezultate i da ćemo na dostojan način prikazati reprezentaciju", istakao je Dejan Perić, vršilac dužnosti selektora muške rukometne reprezentacije Srbije.

"Pre svega je čast i odgovornost biti pozvan i igrati za reprezentaciju. Mislim da će ovaj kombinovan sastav poslužiti našem selektoru da proveri mlade snage i da vidi na koga može da računa u budućnosti. Nadam se da ćemo svi zajedno, motivisani, ostvariti pobede na turniru koji sledi", rekao je Nemanja Zelenović, reprezentativac Srbije.

Vršlac dužnosti selektora Dejan Perić na pripreme pozvao je 16, uglavnom mlađih igrača koji nisu imali veću minutažu u reprezentaciji. Na pripreme jedino neće doći Novak Bošković (Tatabanja) koji je na poslednjoj utakmici povredio zglob noge.

Igrači koji su na pripremama:
Golmani: Dejan Milosavljev (Jugović), Darko Arsić (Metaloplastika)
Levo krilo: Nemanja Ilić (Tuluz), Filip Marjanović (Vojvodina)
Desno krilo: Strahinja Stanković (Vojvodina), Darko Đukić (Metalurg)
Pivotmeni: Ivan Popović (Partizan), Mijajlo Marsenić (Metalurg)
Srednji bek: Nemanja Mladenović (Rostok), Beloš Nemanja (Jugović), Čutura Davor (Kangas)
Desni bek: Nemanja Zelenović (Visla Poljska), Aleksandar Radovanović (Radnički)
Levi bekovi: Ilija Abutović (Vardar), Stevan Sretenović (Partizan)

Početkom januara 2015. godine orlovi će odigrati utakmice sa selekcijom Hrvatske u gositima. Zvanične mečeve naša seniorska selekcija imaće u aprilu, prvu utakmicu sa selekcijom Islanda u okviru kvalifikacija za EURO2016. Orlovi se nalaze u grupi 4, sa selekcijama Crne Gore, Izraela i Islanda. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016, održavaju se od oktobra do juna naredne godine. Po dve najbolje reprezentacije iz svake kvalifikacione grupe plasiraće se na EP, kao i najbolja trećeplasirana selekcija.

Datum: 23.12.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...