x

II Smederevska liga osnovnih škola u streljaštvu

II Smederevska liga osnovnih škola u streljaštvu
Prošle godine, po uzoru na ligu veterana, Streljačka družina "Smederevo“ organizovala je prvu Smederevsku ligu osnovnih škola u streljaštvu, u terminu za gađanje dan ranije u odnosu na ligu odraslih. Druga Smederevska liga osnovnih škola startovaće i ove godine dan pre lige smederevskih veterana, a ne kako smo prvobitno najavili, početkom iduće 2015. godine. Prvo kolo, dakle biće održano 25. decembra.

Pravo nastupa u ovoj ligi, kako i sam naziv kaže, imaju strelci koji su učenici osnovnih škola sa teritorije grada Smedereva. Kao i prošle godine biće podeljeni u ekipe škola koje pohađaju. Ova liga ima izuzetnu važnost, jer je ispunila očekivanja trenera u SD "Smederevo“, iznedrivši jednu novu generaciju najmlađih strelaca, iz koje se kao vrstan talenat u gađanju puškom izdvojio Veljko Ilić, učenik OŠ "Sveti Sava“. Veljko Ilić je postao kadetski prvak države u konkurenciji 116 strelaca iz čitave Srbije. Bilo bi nepravedno ne spomenuti i još nekoliko strelaca koji su nakon obuke u Školi streljaštva SD "Smederevo“, koja je besplatna, prešli u takmičarski pogon kluba: Natalija Tasić, Luka Jevtić, Uroš Ćorović, Jovana Lazić, Nemanja Adamović, Iva Jovanović, Dušan Bojić, Ivo Barjaktarević i drugi. Trenutno Školu streljaštva pohađa nova generacija strelaca od koje se očekuje da otkrije nove talentovane dečake i devojčice za sport u kome su važni preciznost i smirenost duha i tela, što u njihovim godinama nije lak zadatak.

Već u prvom kolu na vatrenu liniju izaći će više od 20 dečaka i devojčica koji su prošli osnovnu obuku u školi streljaštva SD "Smederevo“. Partije su od 19.15 i 20.15 časova.

Podsećamo Vas da će se prvo kolo sedme Smederevske lige u streljaštvu, koju organizuju Streljačka družina "Smederevo“ i Streljački klub "Heroj Srba“, održati 26. decembra.  Ujedno sa početkom ligaškog takmičenja obeležićemo i jedan jubilej vredan pažnje - 40 godina u streljaštvu Ljiljane Adžić, strelca i streljačkog radnika oba smederevska streljačka kluba. Ljiljana Adžić je aktivna i danas u streljaštvu. Predsednik je SK "Heroj Srba“, licencirani je sudija Streljačkog saveza Srbije saveznog ranga i takmiči se u Smederevskoj ligi. U ime gospođe Ljiljane Adžić, i u ime svih strelaca Smedereva, najljubaznije Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj jubilej. Program svečanog otvaranja počinje u 18.00 časova, 26. decembra 2014.

Za takmičenje je do sada prijavljen najveći broj ekipa od osnivanja lige. Takmičiće se 12 muških i 8 ženskih ekipa, a liga prvi put izlazi iz lokalnih odgovora, jer su učešće najavile i ekipe iz Aranđelovca, a postoji interesovanje i strelaca iz Topole. Sve zainteresovane radne organizacije, pojedinci, bivši strelci i rekreativci, mogu prijaviti učešće u sedmoj Smederevskoj ligi do 26. decembra na Strelištu u Sportskoj hali ili putem telefona 026/4621-956 i 064/380-12-23.

Kotizacija za nastup u Ligi nepromenjena je u odnosu na prethodne godine i ona iznosi 3.000,00 dinara po jednom strelcu. Ekipu čine tri člana za koje se plaća kotizacija, dok je četvrti član rezerva i za njega se ne plaća kotizacija.

Kotizacija se ne plaća za Ligu osnovnih škola.
Kotizacija za nastup se uplaćuje na žiro račun Streljačkog kluba "Heroj Srba - Bezbednost“, broj 150-2200310001079-76, kod CREDY banke.

Za ovu cenu organizatori su u obavezi da obezbede nagrade, pehare, medalje i diplome za najbolje tri ekipe u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i za najbolja tri pojedinca u muškoj i ženskoj kategoriji. Svakom strelcu je obezbeđeno oružje, dijabole, streljačka oprema, stručno osoblje i dva termina nedeljno za trening.

Obe Smederevske lige pucaju se po svim važećim pravilima Streljačkog saveza Srbije za kategorije serijska vazušna puška 20 dijabola, za kadete i kadetkinje, a strelci će se kao i do sada takmičiti u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Liga se završava 24. aprila, odnosno 25. aprila 2015. godine, kada će se pucati sedmo poslednje kolo. Termin finala, odnosno četvrti Smederevski kup za odrasle i drugi za osnovnoškolce, u kome nastupaju po 8 najboljih strelaca u muškoj i ženskoj konkurenciji biće naknadno utvrđen. Svih 7 kola lige sudiće licencirane sudije Streljačkog saveza Srbije. Rezultati ovogodišnje lige biće objavljivani u lokalnim sredstvima javnog informisanja.  

Datum: 24.12.2014. Autor: Streljačka družina Smederevo

PROČITAJTE JOŠ...