II Smederevska liga osnovnih škola u streljaštvu

 
 
Prošle godine, po uzoru na ligu veterana, Streljačka družina "Smederevo“ organizovala je prvu Smederevsku ligu osnovnih škola u streljaštvu, u terminu za gađanje dan ranije u odnosu na ligu odraslih. Druga Smederevska liga osnovnih škola startovaće i ove godine dan pre lige smederevskih veterana, a ne kako smo prvobitno najavili, početkom iduće 2015. godine. Prvo kolo, dakle biće održano 25. decembra.

Pravo nastupa u ovoj ligi, kako i sam naziv kaže, imaju strelci koji su učenici osnovnih škola sa teritorije grada Smedereva. Kao i prošle godine biće podeljeni u ekipe škola koje pohađaju. Ova liga ima izuzetnu važnost, jer je ispunila očekivanja trenera u SD "Smederevo“, iznedrivši jednu novu generaciju najmlađih strelaca, iz koje se kao vrstan talenat u gađanju puškom izdvojio Veljko Ilić, učenik OŠ "Sveti Sava“. Veljko Ilić je postao kadetski prvak države u konkurenciji 116 strelaca iz čitave Srbije. Bilo bi nepravedno ne spomenuti i još nekoliko strelaca koji su nakon obuke u Školi streljaštva SD "Smederevo“, koja je besplatna, prešli u takmičarski pogon kluba: Natalija Tasić, Luka Jevtić, Uroš Ćorović, Jovana Lazić, Nemanja Adamović, Iva Jovanović, Dušan Bojić, Ivo Barjaktarević i drugi. Trenutno Školu streljaštva pohađa nova generacija strelaca od koje se očekuje da otkrije nove talentovane dečake i devojčice za sport u kome su važni preciznost i smirenost duha i tela, što u njihovim godinama nije lak zadatak.

Već u prvom kolu na vatrenu liniju izaći će više od 20 dečaka i devojčica koji su prošli osnovnu obuku u školi streljaštva SD "Smederevo“. Partije su od 19.15 i 20.15 časova.

Podsećamo Vas da će se prvo kolo sedme Smederevske lige u streljaštvu, koju organizuju Streljačka družina "Smederevo“ i Streljački klub "Heroj Srba“, održati 26. decembra.  Ujedno sa početkom ligaškog takmičenja obeležićemo i jedan jubilej vredan pažnje - 40 godina u streljaštvu Ljiljane Adžić, strelca i streljačkog radnika oba smederevska streljačka kluba. Ljiljana Adžić je aktivna i danas u streljaštvu. Predsednik je SK "Heroj Srba“, licencirani je sudija Streljačkog saveza Srbije saveznog ranga i takmiči se u Smederevskoj ligi. U ime gospođe Ljiljane Adžić, i u ime svih strelaca Smedereva, najljubaznije Vas pozivamo da svojim prisustvom uveličate ovaj jubilej. Program svečanog otvaranja počinje u 18.00 časova, 26. decembra 2014.

Za takmičenje je do sada prijavljen najveći broj ekipa od osnivanja lige. Takmičiće se 12 muških i 8 ženskih ekipa, a liga prvi put izlazi iz lokalnih odgovora, jer su učešće najavile i ekipe iz Aranđelovca, a postoji interesovanje i strelaca iz Topole. Sve zainteresovane radne organizacije, pojedinci, bivši strelci i rekreativci, mogu prijaviti učešće u sedmoj Smederevskoj ligi do 26. decembra na Strelištu u Sportskoj hali ili putem telefona 026/4621-956 i 064/380-12-23.

Kotizacija za nastup u Ligi nepromenjena je u odnosu na prethodne godine i ona iznosi 3.000,00 dinara po jednom strelcu. Ekipu čine tri člana za koje se plaća kotizacija, dok je četvrti član rezerva i za njega se ne plaća kotizacija.

Kotizacija se ne plaća za Ligu osnovnih škola.
Kotizacija za nastup se uplaćuje na žiro račun Streljačkog kluba "Heroj Srba - Bezbednost“, broj 150-2200310001079-76, kod CREDY banke.

Za ovu cenu organizatori su u obavezi da obezbede nagrade, pehare, medalje i diplome za najbolje tri ekipe u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i za najbolja tri pojedinca u muškoj i ženskoj kategoriji. Svakom strelcu je obezbeđeno oružje, dijabole, streljačka oprema, stručno osoblje i dva termina nedeljno za trening.

Obe Smederevske lige pucaju se po svim važećim pravilima Streljačkog saveza Srbije za kategorije serijska vazušna puška 20 dijabola, za kadete i kadetkinje, a strelci će se kao i do sada takmičiti u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Liga se završava 24. aprila, odnosno 25. aprila 2015. godine, kada će se pucati sedmo poslednje kolo. Termin finala, odnosno četvrti Smederevski kup za odrasle i drugi za osnovnoškolce, u kome nastupaju po 8 najboljih strelaca u muškoj i ženskoj konkurenciji biće naknadno utvrđen. Svih 7 kola lige sudiće licencirane sudije Streljačkog saveza Srbije. Rezultati ovogodišnje lige biće objavljivani u lokalnim sredstvima javnog informisanja.  

Datum: 24.12.2014. Autor: Streljačka družina Smederevo

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...