x

Red Bull King of the Rock Srbija 2015

Red Bull King of the Rock Srbija 2015 Autor fotografije: Predrag Vučković / Red Bull Content Pool
Najveći svetski 1na1 basket turnir Red Bull King of the Rock po peti jubilarni put stiže u Srbiju. 13 i 14 juna na terenima KK Crvene zvezde na Kalemegdanu biće održane kvalifikacione i finalne borbe za odlazak na svetsko finale koje će se ove godine održati u Istanbulu u Turskoj.

Najbolji srpski basketaši po peti jubilarni put će imati priliku da budu deo najvećeg svetskog 1na1 turnira pod nazivom Red Bull King of the Rock. U protekle 4 godine ovaj turnir je stekao i reputaciju najvećeg basket turnira u Srbiji, a kako i ne bi kada se za učešće prijavi preko 500 igrača, a tribine ispuni preko 2000 posetilaca.

Ovogodišnje izdanje Red Bull King of the Rock turnira biće održano 13. i 14. juna na terenima KK Crvene zvezde na Kalemegdanu. Prvog dana, u subotu, biće održana četiri kvalifikaciona turnira na kojima ima mesta za 256 igrača, a za titulu kralja će se boriti najboljih 64 igrača dan kasnije. Krunu će u finalu braniti Nebojša Bošković koji je osvojio turnir 2014 i 2012 godine. Nakon svetskih finala održanih u zatvorima Alkatraz, USA i Samasana, Tajvan, u 2015 godini Istanbul će ugostiti najbolje svetske basketaše.

Format takmičenja dobro je poznat učesnicima. Igrači će se pridržavati košarkaških pravila igre „jedan na jedan“. Računaju se samo dva i tri poena u petominutnoj igri, dok pet faulova znači automatsku diskvalifikaciju. Takmičenje je otvoreno i za amatere i za profesionalce, međutim igrači moraju da budu stariji od 16 godina kako bi stekli pravo da učestvuju.

Prijavljivanje igrača počelo je i vrši se preko linka na sjatu Red Bulla. Kotizacija za učešće iznosi 500 dinara, a sva sredstva prikupljena od kotizacije idu u nagradni fond koji će ove godine osvojiti pobednik finalnog turnira!

Autor: Nikola Nedeljković Održavanje: od 13.06.2015. do 14.06.2015.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Red Bull Srbija
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.redbull.com/yu/sr
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...