x

Darko Damnjanović u borbi za svetsku krunu

Darko Damnjanović u borbi za svetsku krunu Autor fotografije: Bogdan Kosanović / Red Bull Content Pool
Za svoje šesto izdanje, prvi i jedini globalni 1 na 1 turnir u street basketu, stiže u najveći grad Turske, koji će biti domaćin Red Bull King of the Rock Svetskog Finala na krovu fabrike Bejkoz. Najbolji svetski košarkaši će se 29. avgusta 2015. sresti u Istanbulu i boriti za titulu dok samo jedan ne ostane pod košem. Srbiju će na svetskom finalu predstavljati Darko Damnjanović (30).

Šesto izdanje najprestižnijeg svetskog 1 na 1 turnira u street basketu će se odigrati u zaista istorijskom i jedinstvenom okruženju, na domaćem terenu Red Bull King of the Rock šampiona iz 2014. Kivanča Dinlera. Nakon 54 kvalifikaciona turnira koji su odigrani širom sveta, u Istanbulu će se okupiti 32 najbolja igrača iz 23 zemlje, kako bi se obračunali na krovu fabrike Bejkoz, sa fantastičnim pogledom na Bosfor u pozadini. Nivo igrača je izuzetno visok ove godine, takmičenje je jače, a odlučnost da se titula osvoji ogromna.

Vladajući šampion Kivanč Dinler dovodi takmičenje na domaći teren. „Ovo je izazovno i izuzetno jako takmičenje. Košarka 1 na 1 se bazira 30% na talentu i 70% na snazi. Iz tog razloga se radujem što ću upoznati najjače svetske košarkaše u svojoj zemlji,“ kaže Dinler.

Predstavnik Srbije Darko Damnjanović naporno trenira kako bi na svetsko finale stigao što spremniji. „Ovo je prilika koja se pruža jednom u životu i želim da je iskoristim. Dobri rezultati koje sam postizao do sada na Red Bull King of the Rock turniru u Srbiji daju mi za pravo da se nadam visokom plasmanu, pa čak i pobedi.“ rekao je Damnjanović.

Red Bull King of the Rock finale će ugostiti igrače iz Angole, Argentine, Belorusije, Francuske, Italije, Kazahstana, Libana, Litvanije, Malte, Meksika, Moldavije, Poljske, Rusije, Srbije, Južne Afrike, Turske, Tunisa, SAD, Tajvana, Hong Konga, Gruzije, Japana i Jordana.

Datum: 27.08.2015. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...