x

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2014

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2014 n/a
Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se u periodu od 07. do 21. decembra 2014. godine, u Mađarskoj i Hrvatskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Mađarske, Rukometnog saveza Hrvatske i Evropske rukometne federacije (EHF).

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene prvi put održano je 1994. godine u Nemačkoj, uz učešće svega dvanaest reprezentacija. Kao najuspešnije reprezentacije u dosadašnjoj istoriji EP u rukometu za žene, izdvajaju se sledeće reprezentacije: Norveška sa 8 medalja (5 zlatnih, 2 srebrne, 1 bronzana), Danska sa 5 medalja (3 zlatne, 2 srebrne), Mađarska 3 medalje (1 zlatna, 2 bronzane).

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se na šest lokacija u Mađarskoj i Hrvatskoj, i to: Mađarska - Budimpešta (Laszlo Papp Budapest Sports Arena); Debrecin (Fonix Hall); Gyor (Audi Arena); Hrvatska - Zagreb (Arena Zagreb); Varaždin (Varaždin Arena); Osjek (Gradski vrt Hall), uz učešće 16 reprezentacija koje će biti raspoređene u 4 grupe.

Programom Evropskog prvenstva u rukometu za žene predviđeno je da se takmičenja po grupama održi na četiri lokacije, odnosno u Debrecinu (Mađarska), Gyor-u (Mađarska), Osjeku (Hrvatska) i Varaždinu (Hrvatska), dok će se kvalifikacione utakmice za plej-of igrati u Debrecinu (Mađarska) i Zagrebu (Hrvatska), a utakmice za plej-of u Budimpešti (Mađarska).
Takođe, programom takmičenja predviđeno je da se ceremonija otvaranja Evropskog prvenstva u rukometu za žene, kao i prva utakmica održi u Nedelju, 07. decembra 2014. godine, dok je finalna utakmica prvenstva predviđena za nedelju, 21. decembra 2014. godine, u Budimpešti (Laszlo Papp Budapest Sports Arena).

Propozicijama Evropskog prvenstva u rukometu za žene predviđeno je učešće 16 reprezentacija koje će žrebom biti raspoređene u četiri grupe sa po četri ekipe,  i to:

Grupe:
Grupa A
Mađarska
Španija
Rusija
Poljska
   
Grupa B
Norveška
Danska
Rumunija
Ukrajina

Grupa C
Švedska
Nemačka
Hrvatska
Holandija
   
Grupa D
Crna Gora
Francuska
Srbija
SlovačkaAutor: Marko Skorić Održavanje: od 07.12.2014. do 21.12.2014.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Rukometni savez Mađarske; Rukometni savez Hrvatske; Evropska rukometna federacija
Mesto: Mađarska / Hrvatska
Adresa: n/a
Kontakt tel. #1: n/a
Kontakt tel. #2: n/a
Faks:
n/a
Mobilni telefon: n/a
E-Mail adresa: n/a
Web sajt: huncro2014.ehf-euro.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...