x

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016

Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016

Evropsko prvenstvo u fudbalu održaće se u periodu od 10. juna do 10. jula 2016. godine, u Francuskoj, u organizaciji Fudbalskog saveza Francuske i Unije Evropskih Fudbalskih Asocijacija  (Union of European Football Associations - UEFA).


Evropsko prvetnstvo u fudbalu predstavlja najvažnije međunarodno takmičenje fudbalskih reprezentacija evropskih država, članica UEFA-e. Održava se svake četiri godine od 1960. Izvorno se zvao Kup europskih nacija (eng European Nations Cup), a takmičenje je 1968. godine promenilo naziv u Evropsko prvenstvo u fudbalu (eng European Football Championship) koji je ostao do danas.

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo u fudbalu održaće se u sledećim Francuskim gradovima: Parizu, Sen Deniju, Marseju, Lionu, Lilu, Bordou, Sent Etjenu, Nici, Lansu i Tuluzu.

Programom Evropskog prevenstva u fudbalu predviđeno je učešće 24 reprezentacije, koje će biti raspoređene u 6 grupa sa po četiri ekipe, i to:

Grupa A: Albanija; Francuska; Rumunija; Švajcarska.
Grupa B: Engleska; Rusija; Slovačka; Wels.
Grupa C: Nemačka; Sevrna Irska; Poljska; Ukrajina.
Grupa D: Hrvatska; Češka; Španja; Turska.
Grupa E: Belgija; Italija; Irska; Švedska.
Grupa F: Austrija; Mađarska; Island; Portugal.

Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da dalje prođu po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, ali i i četiri od šest trećeplasiranih reprezentacija, na osnovu ostvarenih rezultata.

Titulu sa prethodnog EP (2012) brani reprezentacija Španije.

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 10.06.2016. do 10.07.2016.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Fudbalskis avez Francuske
Mesto:
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.uefa.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...