Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016

Evropsko prvenstvo u fudbalu održaće se u periodu od 10. juna do 10. jula 2016. godine, u Francuskoj, u organizaciji Fudbalskog saveza Francuske i Unije Evropskih Fudbalskih Asocijacija  (Union of European Football Associations - UEFA).


Evropsko prvetnstvo u fudbalu predstavlja najvažnije međunarodno takmičenje fudbalskih reprezentacija evropskih država, članica UEFA-e. Održava se svake četiri godine od 1960. Izvorno se zvao Kup europskih nacija (eng European Nations Cup), a takmičenje je 1968. godine promenilo naziv u Evropsko prvenstvo u fudbalu (eng European Football Championship) koji je ostao do danas.

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo u fudbalu održaće se u sledećim Francuskim gradovima: Parizu, Sen Deniju, Marseju, Lionu, Lilu, Bordou, Sent Etjenu, Nici, Lansu i Tuluzu.

Programom Evropskog prevenstva u fudbalu predviđeno je učešće 24 reprezentacije, koje će biti raspoređene u 6 grupa sa po četiri ekipe, i to:

Grupa A: Albanija; Francuska; Rumunija; Švajcarska.
Grupa B: Engleska; Rusija; Slovačka; Wels.
Grupa C: Nemačka; Sevrna Irska; Poljska; Ukrajina.
Grupa D: Hrvatska; Češka; Španja; Turska.
Grupa E: Belgija; Italija; Irska; Švedska.
Grupa F: Austrija; Mađarska; Island; Portugal.

Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da dalje prođu po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, ali i i četiri od šest trećeplasiranih reprezentacija, na osnovu ostvarenih rezultata.

Titulu sa prethodnog EP (2012) brani reprezentacija Španije.

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 10.06.2016. do 10.07.2016.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Fudbalskis avez Francuske
Mesto:
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.uefa.com
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...