x

Bokserski turnir Zlatna rukavica 2021

Bokserski turnir Zlatna rukavica 2021

64. Međunarodni bokserski turnir Zlatna rukavica održaće se u periodu od 13. do 18. decembra 2021. godine, u Loznici, u organizaciji Bokserskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Grada Loznice.


Zlatna rukavica, odnosno Meč šampiona je međunarodni bokserski turnir koji se svake godine održava u novembru ili decembru, u Srbiji. Godinama unazad “Zlatna rukavica” je simbol amaterskog boksa i prestižna srpska (eks jugoslovenska) nagrada za najboljeg boksera. Čuveni „Meč šampiona“ za trofej „Zlatna rukavica“ prvi put je održan 1957. godine u Beogradu, kada je počelo zlatno vreme jugoslovenskog, samim tim i srpskog boksa. Osvajači „Zlatne rukavice“ bili su čuveni šampioni tadašnjeg vremena -  Marijan Beneš, Mate Parlov, Mirko Puzović, Bratislav Ristić i mnogi drugi iz plejade šampiona nekadašnje države.


Loznica domaćin 64. Zlatne rukavice


Ovogodišnji bokserski turnir Zlatna rukavica održaće se u hali Lagator u Loznici, gradu Vuka Karadžića, gradu heroja na Drini, ali i gradu boksa koji je isklesao brojne šampione ovog sporta,a u skladu sa pravilima Bokserskog saveza Srbije. Takmičenje u Loznici će biti održano pod strogim merama zaštite, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije


KO? 64. Bokserski turnir Zlatna rukavica

ŠTA? boks, turnir

KAD? 13. - 18.12.2021.

GDE? Hala Lagator (Loznica)


Programom bokserskog turnira Zlatna rukavica predviđena su takmičenja u elitnoj kategoriji za muškarce. Za “Zlatnu rukavicu” pod svodovima legendarne boks hale Lagator boriće se preko 100 boksera iz velikog broja zemalja koji će nam stići iz raznih delova sveta, počevši od komšija iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedoije, do Kube, Litvanije, Moldavije, Kazahstana, Rusije…


 Srpski reprezentativci oštre pesnice za 64. Zlatnu rukavicu



Takođe, programom turnira, predviđeno je da finale bude na programu 18. decembra 2021. sa početkom od 17 časova u hali Lagator uz živi TV prenos na TV Arena Fight. 


Prošlogodišnji šampiona “Zlatne rukavice” je reprezentativac Srbije Vahid Abasov.


Napomena:

-Polufinala i finale u Loznici prenosiće uživo TV Arena Fight.


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 13.12.2021. do 18.12.2021.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Bokserski savez Srbije
Mesto: Loznica
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://bokserskisavez.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...