x

Srpski reprezentativci oštre pesnice za 64. Zlatnu rukavicu

Srpski reprezentativci oštre pesnice za 64. Zlatnu rukavicu Foto: BSS

Sedam dana ostalo je do početka međunarodnog boks turnira kojim se naša zemlja sa razlogom ponosi jer je simbol hrabrosti i viteštva. Velika tradicija se nastavlja, 64. put za redom bokseri iz celog sveta, iz 16 zemalja, boriće se za naslov šampiona „Zlatne rukavice” koja će ove godine biti održana pod svodovima hale Lagator u Loznici.


Bokserski turnir Zlatna rukavica 2021


Među bokserima koji će se od prve borbe držati jednog cilja, a to je zlatna medalja, biće i odrded srpskih boks asova koji su nas predstavljali na Svetskom prvenstvu u Beogradu kao i naši reprezentativci koji su nas tokom cele sezone 2021. sjajnim partijama predstavljali u ligaškim takmičenjima. Trenutno se na pripremama u Loznici pod nadzorom selektora naše muške boks selekcije Milana Piperskog i trenera Nenada Vasiljevića, Stanislava Golubeva i Igora Tomaševića nalaze: Omer Ametović, Semiz Aličić, Nazif Saidi, Nenad Jovanović, Tamir Galanov, Almir Memić, Slobodan Jovanović, Aleksa Marković, Sadam Mogamedov, Igor Rogić, a očekuje se dolazak Vladana Babića i Sandra Poletana.


“U Loznici smo na pripremama reprezentacije koje će ukupno trajati 16 dana, sve do počeka “Zlatne rukavice”. Ovaj put sa nama su i bokseri koji se nisu našli na listi učesnika Svetskog prvenstva u Beogradu. Ovaj turnir sa velikom tradicijom je prilika za naše mlade boksere da se kale i predstave u najlepšem svetlu. Udarne pesnice mlađe generacije srpskog boksa koji su branili boje nađe zemlje na svetskoj smotri u Areni Aličić, Memić i Ametović su tu, a takođe treba istaći i sjajne mlade boksere Nenada i Slobodana Jovanović, Markovića, Rogića koji su takođe spemni da daju sve od sebe i čine budućnost našeg boksa. Iskusni deo našeg odreda čine Galanov i Mogamedov koji je bio na korak od medalje na SP, izgubio je posle velike borbe od višestrukog šampiona sveta Kubanca Kruza. Sve ovo garantuje izvanredan boks, partije koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Važno je što su se mlade generacije uključile u ovo takmičenje i što će se uhvatiti u koštac sa starijim i prekaljenim bokserima koj iza sebe imaju na stotine borbi, sve će to značiti za sazrevanje i trasiranje pravog šampinskog puta, što nam i jeste cilj. Imaju priliku da kroz sparinge, treninge na kraju i borbe napreduju i trudićemo se da ćešće budu na okupu i da uz jedan ovakav zajednički rad sa svima nama zadrže tu konstantu napredka” – objašnjava selektor Piperski.


Nakon “Zlatne rukavice” koja se završava 18. decembra 2021. srpski reprezentativci odlaze na zasluženi odmor.


“Odmah nakon odmora kreću opšte fizičke pripreme koje će naš A tim imati u Kirgistanu zajedno sa reprezentacijom Rusije. Naš B tim ostaće u Srbiji gde će takođe imati pripreme, jer sledeća godina je kao i ova prepuna takmičarskih izazova, od prvenstva Evrope do 22 godine, do seniorskog prvenstva Starog kontinenta koje će biti održano u maju 2022. u Jermeniji. Želimo da “Zlatna rukavica” prođe u najlepšem svetlu, pre svega bez povreda. Da se ostvare dobri rezultati, a da zatim malo odahnemo i da puni elana i dobre energije uđemo u novu godinu koja je veoma važna za nas” – zaključio je selektor Piperski.


Polufinala i finale u Loznici prenosiće uživo TV Arena Fight. Finale je na programu 18. decembra 2021. sa početkom od 17 časova u hali kada će se znati ko je osvajač prestižnog trofeja “Zlatna rukavica” u njenom 64. izdanju.


Datum: 08.12.2021. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...