x

Zlatna rukavica za finiš zlatne takmičarske bokserske 2021

Zlatna rukavica za finiš zlatne takmičarske bokserske 2021 Foto: BSS

Međunarodni turnir ogromne tradicije i istorije, 64. po redu „Zlatna rukavica“ ovaj put održava se u Loznici i okupio je boksere i bokserke iz 18 zemalja: Alžir, Azerbejdžan, BiH, Bugarska, Hrvatska, Kuba, Engleska, Gana, Izrael, Kirgistan, Moldavija, Severna Makedonija, Crna Gora, Rusija, Slovenija, Srbija, Slovačka i Tanzanija. U grafu koji je kroz vekove oličenje hrabrih i istrajnih ljudi, Loznica na Drini dobila je tu čast da ugosti 90 aktera plemenite veštine, koji zajedno sa njihovim trenerima i štručnim timovima čine preko 150 gostiju.


Srbija, koja je u 2021. ugostila ceo bokserski svet u velelpnoj berogradskoj Areni gde su se za zlatne medalje u olimpijskom boksu borili bokseri sa svih strana meridijana, i u bitkama za „Zlatnu rukavicu“, onako kako i dolikuje domaćinu, ima predstavnike u svim kategorijama.


Prestižni turnir u hali Lagator startuje 15. decembra, a velika finala rezervisana su za subotu veče 18. decembra sa početkom do 17 časova uz direktan TV prenos na TV Arena Fight, koji će takođe uživo prenositi i mečeve polufinala. Komentatori polufinalnih i finalnih mečeva biće legenda jugoslovenskog boksa Mujo Bajrović i naš poznati glumac i veliki poznavalac boksa Slaviša Čurović. Ulaz je besplatan za sve dane takmičenja.


Srpsku naciju na 64. “Zlatnoj rukavici” predvodi kapiten, superteškaš Vladan Babić, a velika očekivanja imamo od najmlađeg reprezentativca najlakše težinske kategorije Omera Ametovića koji je na Svetskom prvenstvu u Beogradu pokazao veliki potencijal, hrabrost i srčanost, ali i bokser koji je u poslednje tri godine Srbiji doneo dve bronze sa prvenstava Starog kontinenta.


“Tradiciju moram da nastavim, zato sam tu, u ringu svaki dan, to je moj put i moj san. Sa svakog takmičenja medalja za Srbiju, stremim uvek najsjajnijoj, ali svaka medalja je medalja i u sube joj ne gledam. Odmah po završetku takmičenja u Areni nastavio sam da radim svakodnevno i pripremam se za finiš sezone. Verovao sam da ću se naći na spisku takmičara “Zlatne rukavice” i evo tu sam izuzetno motivisan da pružim sjajne partije koje će me odvesti do cilja, do trijumfa u hali koja je oduvek bila simbol boksa. Verujem da će publika ispuniti Lagator do poslednjeg mesta i pomoći nam u rešavanju zadatka koji smo sebi postavili, a to je osvajanje zlatnih medalja za Srbiju” – istakao je 19-godišnji Ametović koji se takmiči u kategoriji do 48 kilograma i jedna je od naših uzdanica koju vidimo na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.


U sportskoj hali koja je ponos Podrinja kod dama Srbiju će predstavljati tim u jakom sastavu koji predvode Jelena Zekić i Natalija Šandrina, koje su uz Ninu Radovanović naše uzdanice za medalje na Svetskom prvenstvu u Istanbulu u martu 2022. godine.  


Kapiten srpske selekcije Babić osetio je slast trujumfa na “Zlatnoj rukavici” u Nišu 2018. Kada je naslov šampiona na 61. po redu ovom izuzetno cenjenom međunarodnom takmičenju. Ambicije nisu ništa manje ni 2021. u Loznici.


“Želimo još jednom da pokažemo da je srpski boks mnogo napredovao, da takmičarsku 2021. koja je za sve nas bila neponovljiva godina izazova, velikog rada, velikih trenutaka karijere, svega onoga što smo oduvek sanjali, a nismo doživeli, od priprema na najvišem vrhu Evrope Elbrus na Kakvkazu do beogradske Arene i Svetskog prvenstva. Svi naši reprezentativci su spremni i jedva čekaju mečeve. Pozivam publiku iz Loznice, ali i okolnih gradova da dođu i da uživaju u kvalitetnim borbama i boksu u hali Lagator koja je simbol plemenite veštine na našim prostorima. Prethodne nedelje preskočio sam jedan deo treninga jer mi se opet javila povreda ruke, ali mislim da je to prošlost. Učiniću sve da pobedim rivale i Srbiji donesem zlato u super teškoj kategoriji” – zaključio je srpski kapiten Vladan Babić.


Datum: 15.12.2021. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...