Dejvis kup 2018

Takmčenja teniskih nacionalnih timova (reprezentacija) za muškarce, pod nazivom Dejvis kup (eng. Davis Cup) održaće se u periodu od  02. februara do 25. novembra 2018. godine, u organizaciji Međunarodne teniske Federacije (ITF).


Prvo Dejvis kup takmičenje održano je 1900. godine u Americi, između Amerike i Velike Britanije, sama ideja o takmičenju ovog tipa nastala je godinu dana ranije, zaslugom članova Harvardskog teniskog tima (reprezentacije) koji su želeli da organizuju tenisko nadmetanje ovog tipa. Samo takmičenje je u početku bilo poznato pod nazivom Međunarodni teniski izazov (engl. Lawn Tennis Challenge), ali je ubrzo potom promenjen naziv u Dejvis kup (engl. Davis Cup) u čast Dvajta Dejvisa (engl. Dwight Davis) organizatora i stvaraoca ovog takmičenja.

Današnji format, takmičenje je dobilo 1981. godine, i od tada se 16 najboljih reprezentacija bore za čast i slavu u okviru svetske grupe (engl. World Group), dok su ostale, slabije rangirane, reprezentacije raspoređene u tri regionalne grupe u zavisnosti kom regionu pripadaju.

KO? Takmčenja teniskih nacionalnih timova - Dejvis kup ŠTA? tenis, nacionalni timovi, muškarci KAD? od 02. februara do 25. novembra 2018. GDE? više lokacija

Na ovogodišnjem Dejvis kup takmičenju svoje učešće uzeće ukupno 130 nacija (reprezentacija), što ovaj turnir čini jednim od najvećih međunarodnih sportskih takmičenja. Učešće u Svtskoj grupi, obezbedilo je šesnaest reprezentacija, i to: Australija, Belgija, Kanada, Hrvatska, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Mađarska, Italija, Japan, Kazahstan, Holandija, Srbija, Španija, Švajcarska, Sjedinjene Američke Države.

Programom Dejvis kupa predviđena su nadmetanja (takmičenja) u tenisu za muškarce, od strane 16 reprezentacija koje su se plasirale u Svetsku grupu, dok će ostale reprezentacije biti razvrstane u tri regionalne zone, u zavisnosti kojem regionu pripadaju.

Takođe programom manifestacije, predviđeno je da se nakon prve runde "kvalifikacija", u okviru Svetske grupe, održi četvrtfinale (06. - 08. april), polufinale (14. - 16. septembar) i finale (23. - 25. novembar). Reprezentacije koje budu ostvarile pobedu u prvoj rundi, plasiraće se u narednu rundu takmičenja, i pri tom će obezbediti svoje mesto u svetskoj grupi i naredne godine, dok će ekipe koje izgube u prvoj rundi, morati da se takmiče za opstanak, odnosno za popunu Svetske grupe.

U dosadašnjoj istoriji, od 1900. godine do danas, ukupno 15 reprezentacija je osvajalo trofej Dejvis kupa, a kao najsupešnije izdvajaju se Reprezentacija SAD koja ima  32 osvojene titule, zatim slede Australija sa 28 titula, Franscuska i Velika Britanija sa 10, itd. dok je Reprezentacija Srbije svoju prvu i jedinu Dejvis kup titulu osvojila 2010. godine.


Program manifestacije:
  • 02. - 04. februar 2018. - Prva runda
  • 06. - 08. april 2018. - Četvrtfinale
  • 14. - 16. septembar 2018. - Polufinale
  • 23. - 25. novembar 2018. - Finale

 

Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 02.02.2018. do 25.11.2018.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Međunarodna teniska Federacije (ITF)
Mesto:
/
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
https://www.daviscup.com

Facebook:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Dejvis kup 2019
+ Australian Open 2019
+ Fed kup 2018
+ Streličarski 3d vikend 2018
+ US Open 2018

POVEZANE VESTI...
+ Dejvis Kup: Srbija gostuje Uzbekistan...
+ Održan žreb za Dejvis kup meč Srbi...
+ Đere: Možda za neke ovo nije atrakt...
+ Humanitarna akcija Dejvis kup repreze...
+ Lajović: Možda je ovo jedan od posl...
+ NIS Dejvis Kup Reprezentacija Srbije...
+ Predsednik ITF-a Hagerti stiže u Kra...
+ Selektor Zimonjić nominovao tim za D...
+ Raspored i rezultati - Dejvis kup 2018

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...