x

US Open 2018

US Open 2018

Otvoreno prvenstvo Amerike, popularni US Open održaće se u periodu od 29. avgusta do 09. septembra 2018. godine, u Njujorku (SAD), u organizaciji Teniskog saveza SAD-a.


US Open se igra na tvrdoj podlozi-betonu i predstavlja najveći teniski turnir na američkom tlu. Prvi turnir održan je davne 1881. godine i tada su na njemu igrali isključivo muškarci. Prvi ženski turnir odigran je 1887.


Četvrti Grend Slem sezone igraće se na terenima Nacionalnog teniskog centra Bili Džin King (eng. Billie Jean King), u Njujorku (SAD).


KO? Otvoreno prvenstvo Amerike - US Open

ŠTA? tenis, tenisko takmičenje, gren slem

KAD? od 29. avgusta do 09. septembra 2018.

GDE? Njujork (SAD)


Programom US Opena predviđena su takmičenja u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji; singl (u muškoj i ženskoj konkurenciji); parovi (muški, ženski i mešoviti). Takođe, programom turnira predviđeno je i održavanje takmičenja u invalidskim kolicima za takmičare sa invaliditetom.

Zanimljivosti:

  • Ovogodišnji US Open predstavlja 138. izdanje ovog turnira.
  • Prodaja ulaznica za US Open 2018. godine obavljaće se putem sajta https://www.usopen.org/en_US/tickets/ticket_plans.html
  • Ukupan nagradni fond 138. US Opena iznosiće preko 50 miliona dolara.
  • Branioci titule sa prošlogodišnjeg turnira su: Rafael Nadal u muškom singlu; Sloane Stephens u ženskom singlu; Jean-Julien Rojer i Horia Tecău u muškom dublu; Chan Yung-jan i Martina Hingis u ženskom dublu; Martina Hingis i Jamie Murray u miks dublu.

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 27.08.2018. do 09.09.2018.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Teniski savez SAD
Mesto: Njujork (SAD)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.usopen.org
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...