x

Australian Open 2019

Australian Open 2019

Otvoreno prvenstvo Australije (Australian open), prvi od četiri grend slem turnira u sezoni, održaće se u periodu od 14. do 27. januara 2019. godine, na Melburn park stadionu u Melburnu (Australija).


Otvoreno prvenstvo Australije, teniski Gren Slem turnir kojim rukovodi "Tenis Australija" (ranije poznat kao Teniska asocijacija Australije) i koji se svake godine održava u januaru, u sred Australijskog leta poznat po ekstremno toplim uslovima za igru, prvi put je održan daleke 1905. godine. Prvi održani turnir bio je poznat kao Australijsko prvenstvo, da bi zatim 1927. godine promenio naziv u Prvenstvo Australije, a 1965. godine dobio naziv Otvoreno prvenstvo Australije, koji je i danas aktuelan.


Ovogodišnje izdanje Australian opena predstavlja, jedan od najvećih sportskih događaja u Australijskom sportskom kalendaru, ujedno ono predstavlja i jedan od najvećih teniskih događaja u svetu, što potvrđuje činjenica da je još 2007. godine turniru prisustvovalo blizu 555 000 posetilaca i da taj broj iz sezone u sezonu nastavlja da raste.


KO? Otvoreno prvenstvo Australije (Australian open)

ŠTA? tenis, turnir, gren slem

KAD? 14. - 27. januara 2019.

GDE? Melburn (Australija)


Programom Australian opena predviđena su takmičenja u singlu u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i u parovima i u mešovitim parovima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, na kojima će učestvovati sam krem svetskog tenisa. Takođe programom manifestacije, predviđeno je održavanje i takmičenja u tenisu u kolicima za osobe sa invaliditetom, u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i u parovima.


Titulu sa prethodnog turnira (Australian open 2018.) brane u muškoj konkurenciji Rodžer Federer, dok titulu u ženskoj konkurenciji brani Karolina Voznjacki. Branioci titule u muškom dublu su Oliver Marach i Mate Pavić, dok titulu u ženskom dublu brane Timea Babos i 
Kristina Mladenović.


Zanimljivosti Australian opena:

  • Prvi turnir u muškoj konkurenciji održan je 1905. godine, dok je prvi turnir u ženskoj konkurenciji održan 1922. godine.

  • Pobednici prvog Australian opena su Rodney Heath u muškoj konkurenciji i Mall Molesworth u ženskoj konkurenciji.

  • 1977. godine Australian open održan je dva puta u toku jedne kalendarske godine. Prvi turnir održan je u januaru, a drugi u decembru iste godine.

  • Australian open 2019.  biće 107. izdanje ovog takmičenja.

  • Pobednici u muškom i ženskom singlu; muškom, ženskom i miks dublu osvojiće po 2000 ATP bodova.

  • Kao i prethodnih godina naslovni sponzor turnira je KIA.

  • Prodaja ulaznica za Australijan open 2019. obavljaće se putem sajta https://event.ausopen.com/tickets/


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 14.01.2019. do 27.01.2019.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Tenis Australija
Mesto: Melburn (Australija)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.ausopen.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...