x

Zimska Univerzijada 2017

Zimska Univerzijada 2017

28. Zimska Univerzijada održaće se u periodu od 29. januara do 08. februara 2017. godine, u Almaty-u (Kazahstan), u organizaciji Olimpijskog komiteta Kazahstana i Međunarodne Univerzitetske sportske federacije (FISU).


Zimska Univerzijada predstavlja međunarodni sportski i kulturni festival koji se održava svake dve godine. Program Zimske Univerzijade obuhvata 6 obaveznih zimskih sportova (8 disciplina) i do 3 izborna sporta koje bira zemlja domaćin. Zimska Univerzijada, pored sportskih takmičenja,  uključuje i obrazovne i kulturne aspekte, sa naglaskom na duhu prijateljstva i sportskog ponašanja.

Ovogodišnja Zimska Univerzijada održaće se Almatiju (Kazahstan), uz učešće 2000 takmičara/ki iz 57 zemalja, u skladu sa pravilima FISU.

Programom Zimske Univerzijade predviđena su takmičenja u sledećim sportskim disciplinama: umetničko klizanje, karling, hokej na ledu, brzo klizanje na kratkim stazama, brzo klizanje, biatlon, kros-kantri skijanje, skijaški skokovi, nordijska kombinacija, skijanje slobodnim stilom, snowboard.
 

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 29.01.2017. do 08.02.2017.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Mesto:
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: winter.universiade@fisu.net
Web sajt: https://almaty2017.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...