Evropski kup u brzom hodanju 2017

12. Evropski kup u brzom hodanju održaće se u nedelju, 21. maja 2017. godine, u Podebrady-u (Češka Republika), u organizaciji Atletskog saveza Češke i Evropske atletske asocijacije.


Kup Evrope u brzom hodanju održava se na svake dve godine, počevš od 1996. godine, u organizaciji Evropske atletske asocijacije (European Athletic Association - EAA).

Ovogodišnji Evropski kup u brzom hodanju održaće se u istorijskom banjskom gradu Podebrady-u u Češkoj, koji ima bogatu tradiciju kad je u pitanju brzo hodanje, a u skladu sa pravilima Evropske atletske asocijacije i IAAF.

Programom Evropskog kupa u brzom hodanju predviđeno je održavanje sledećih trka: Trka na 10 Km m; Trka na 20 Km m; Trka na 50 Km m; Trka na 10 Km ž; Trka na 20 Km ž;

Pravo učešća na Evropskom kupu u brzom hodanju imaće svi zainteresovani i kvalifikovani takmičari/ke u nekoj od sledećih kategorija: juniori U20, juniorke U 20, seniori, seniorke.

Prethodno izdanje Evropskog kupa u brzom hodanju održano je 2015. godine u Mursiji (Španija). Najuspešniji takmičari/ke ovog takmičenja bili su: Trka na 10 Km za muškarce (juniori) - 1. Diego Garcia (Španija), 2. Jean Blancheteau (Francuska), 3. Pablo Olivia (Španija); Trka na 20 Km za muškarce - 1. Miguel Angel Lopez (Španija), 2. Matej Toth (Slovačka), 3. Yohann Daniz (Francuska); Trka na 50 Km za muškarce - Mikhail Ryzhov (Rusija), 2. Ivan Noskov (Rusija), 3. Marco De Luca (Italija); Trka na 10 Km za žene (juniorke) - 1. Kladviya Afanaseyeva (Rusija), 2. Mariya Losinova (Rusija), 3. Maria Perez (Španija); Trka na 20 Km za žene - 1. Elmira Alembekova (Rusija); 2. Elonora Giorgi (Italija), 3. Svetlana Vasilyeva (Rusija).

Rekordi Evropskog kupa u brzom hodanju:
Trka na 10 Km za juniore - Andrey Ruzavin (Rusija) - 39:57 min (2005.)
Trka na 20 Km za muškarce - Robert Korzeniowski (Poljska) - 1:15:29 hrs (2000.)
Trka na 50 Km za muškarce - Vladimir Kanaykin (Rusija) - 3:40:57 hrs (2007.)
Trka na 10 Km za juniorke - Yelena Lashmanova (Rusija) - 43:10 min (2011.)
Trka na 20 Km za žene - Elmira Alembekova (Rusija) - 1:26:15 hrs (2015.)

 

Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 21.05.2017. do 21.05.2017.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Atletski savez Češke; Evropska atletske asocijacije
Mesto:
Podebrady (Češka)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
nije dostupno

Facebook:
nije dostupno
Google+:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Sombor open u krosmintonu 2017
+ Evropski kup u trčanju na 10 Km 2017
+ Otvoreno Prvenstvo Srbije u atletici za veteran...
+ Kup Beograda u atletici za seniore 2017
+ Otvoreni kup Bečeja u streličarstvu 2017

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...