x

Svetski kup u veslanju - Beograd 2017

Svetski kup u veslanju - Beograd 2017 Autor fotografije: Marko Skorić / Savremenisport.com

Svetski kup u veslanju održaće se u periodu od 05. do 07. maja 2017. godine u Beogradu, u organizaciji Veslačkog saveza Srbije (VSS) i Svetske veslačke federacije (FISA), a pod pokroviteljstvom Ministartsva omladine i sporta Srbije i Grada Beograda.


Svetski kup u veslanju predstavlja veslačko takmičenje koje se održava svake godine, iz tri dela na tri različite lokacacije. Ovogodišnji Svetski kup u veslanju održaće se u Beogradu (Srbija), Poznanu (Poljska) i Lucernu (Švajcarska).


Prvi ovogodišnji Svetski kup u veslanju održaće se na regatnoj stazi na Savskom jezeru (Ada Ciganlija) u Beogradu, u skladu sa pravilima Svetske veslačke federacije (FISA).

Programom Svetskog kupa u veslanju predviđena su takmičenja u sledećim disciplinama: Muškarci skif (1x), dubl skul (2x), dvojac bez kormilara (2-), četverac skul (4x), četverac bez kormilara (4-), osmerac (8+); Žene skif (1x), dubl skul (2x), dvojac bez kormilara (2-), četverac skul (4x), osmerac (8+); Muškarci laka kategorija dubl skul (2x), četverac bez kormilara (4-); Žene laka kategorija dubl skul (2x).

Pravo učešća na Svetskom kupu u veslanju imaće svi zainteresovani takmičari/ke prijavljeni od strane matičnih nacionalnih saveza i koji ispunjavaju uslove u skladu sa relevantnim pravilima.

 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 05.05.2017. do 07.05.2017.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Veslački savez Srbije; Svetska veslačka federacija (FISA)
Mesto: Beograd
Adresa:
Kontakt tel. #1: +381 11 3541395
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: office@belgraderowing.org
Web sajt: http://belgraderowing.org
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...