Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2016

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se u periodu od 04. do 18. decembra 2016. godine, u Švedskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Švedske i Evropske rukometne federacije (EHF).


Evropsko prvenstvo u rukometu za žene prvi put održano je 1994. godine u Nemačkoj, uz učešće svega dvanaest reprezentacija. Kao najuspešnije reprezentacije u dosadašnjoj istoriji EP u rukometu za žene, izdvajaju se sledeće reprezentacije: Norveška sa 10 medalja (6 zlatnih, 3 srebrne, 1 bronzana), Danska sa 5 medalja (3 zlatne, 2 srebrne), Mađarska 4 medalje (1 zlatna, 3 bronzane).


Ovogodišnje Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se na pet lokacija u Švedskoj, i to: Stockholm (Hovet), Gothenburg (Scandinavium), Malmo (Malmo Isstadion), Kristianstad (Kristianstad Arena), Helsinborg (Helsinborg arena), uz učešće 16 reprezentacija koje će biti raspoređene u 4 grupe.


Programom Evropskog prvenstva u rukometu za žene predviđeno  je učešće 16 reprezentacija koje će žrebom biti raspoređene u četiri grupe sa po četri ekipe,  i to:


Grupa A: Švedska; Srbija; Španija; Slovenija.
Grupa B: Holandija; Francuska; Nemačka; Poljska.
Grupa C: Crna Gora; Mađarska; Danska; Češka.
Grupa D: Norveška; Rusija; Rumunija; Hrvatska.

Takođe, programom takmičenja predviđeno je da se ceremonija otvaranja Evropskog prvenstva u rukometu za žene, kao i prva utakmica održi u Nedelju, 04. decembra 2016. godine, dok je finalna utakmica prvenstva predviđena za nedelju, 18. decembra 2016. godine, u Gothenburgu (Scandinavium).

 

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 04.12.2016. do 18.12.2016.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Rukometni savez Švedske; Evropska rukometna federacije (EHF)
Mesto:
Švedska
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://swe2016.ehf-euro.com
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...