x

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2016

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2016

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se u periodu od 04. do 18. decembra 2016. godine, u Švedskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Švedske i Evropske rukometne federacije (EHF).


Evropsko prvenstvo u rukometu za žene prvi put održano je 1994. godine u Nemačkoj, uz učešće svega dvanaest reprezentacija. Kao najuspešnije reprezentacije u dosadašnjoj istoriji EP u rukometu za žene, izdvajaju se sledeće reprezentacije: Norveška sa 10 medalja (6 zlatnih, 3 srebrne, 1 bronzana), Danska sa 5 medalja (3 zlatne, 2 srebrne), Mađarska 4 medalje (1 zlatna, 3 bronzane).


Ovogodišnje Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se na pet lokacija u Švedskoj, i to: Stockholm (Hovet), Gothenburg (Scandinavium), Malmo (Malmo Isstadion), Kristianstad (Kristianstad Arena), Helsinborg (Helsinborg arena), uz učešće 16 reprezentacija koje će biti raspoređene u 4 grupe.


Programom Evropskog prvenstva u rukometu za žene predviđeno  je učešće 16 reprezentacija koje će žrebom biti raspoređene u četiri grupe sa po četri ekipe,  i to:


Grupa A: Švedska; Srbija; Španija; Slovenija.
Grupa B: Holandija; Francuska; Nemačka; Poljska.
Grupa C: Crna Gora; Mađarska; Danska; Češka.
Grupa D: Norveška; Rusija; Rumunija; Hrvatska.

Takođe, programom takmičenja predviđeno je da se ceremonija otvaranja Evropskog prvenstva u rukometu za žene, kao i prva utakmica održi u Nedelju, 04. decembra 2016. godine, dok je finalna utakmica prvenstva predviđena za nedelju, 18. decembra 2016. godine, u Gothenburgu (Scandinavium).

 

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 04.12.2016. do 18.12.2016.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Rukometni savez Švedske; Evropska rukometna federacije (EHF)
Mesto: Švedska
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://swe2016.ehf-euro.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...