x

Svetsko prvenstvo u rukometu 2017

Svetsko prvenstvo u rukometu 2017

25. Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce održaće se u periodu od 11. do 29. januara 2017. godine u Francuskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Francuske i Međunarodne rukometne federacije (IHF).


Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce odžava se svake druge godine, počevši od 1938. godine, pod pokroviteljstvom Međunarodne rukometne federacije (International Handbal Federation - IHF). Prvo Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce održano je 1938. godine u Nemačkoj uz učešće svega četiri reprezentacije, dok je prethodno Svetsko prvenstvo odžano 2015. godine u Kataru.


Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u rukometu za muškarce održaće se u osam (8) gradova (Pariz - Bercy, Ruan; Nant, Mec, Albelvil, Monpelje, Lil i Brest) u Francuskoj, uz učešće dvadeset i četiri  (24) reprezentacije, u skladu sa pravilima Međunarodne rukometne federacije (IHF).


Programom Svetskog prvenstva u rukometu za muškarce predviđeno je da 24 reprezentacije budu raspoređene u četiri grupe sa po 6 ekipa, i to:


Grupa A: Francuska; Poljska; Rusija; Brazil; Japan; Norveška.

Grupa B: Španija; Slovenija; Makedonija; Island; Tunis; Angola.

Grupa C: Nemačka; Hrvatska; Belorusija; Mađarska; Čile; Saudijska Arabija.

Grupa D: Katar; Danska; Švedska; Egipat; Bahein; Argentina.

Takođe, programom manifestacije, predviđeno je da se u prvom delu takmičenja (takmičenje po grupama) igra po jednostrukom bod sistemu (svako sa svakim po jednu utakmicu), nakon čega će se po četiri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe plasirati u šesnaestinufinala, odakle kreće nokaut faza sve do finala.


Kao najuspešnije reprezentacije u dosadašnjoj istoriji Svetskog prvenstva u rukometu za muškarce, izdvajaju se: Švedska sa 11 medalja (4 zlatne, 3 srebrne, 4 bronzane); Francuska sa 9 medalja (5 zlatnih, 1 srebrna, 3 bronzane); Rumunija sa 6 medalja (4 zlatne, 2 bronzane); Rusija sa 6 medalja (3 zlatne, 3 srebrne); Nemačka sa 7 medalja (3 zlatne, 3 srebrne, 1 bronzana); kao i reprezentacija Srbije koja ima 6 osvojenih medalja (1 zlatnu, 1 srebrnu, 4 bronzane).

 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 11.01.2017. do 29.01.2017.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Rukometni savez Francuske; Međunarodna rukometna federacija (IHF)
Mesto: Francuska
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.francehandball2017.com/en/
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...