x

Uspeh naših sportista sa invaliditetom na Malme openu 2014

 Uspeh naših sportista sa invaliditetom na Malme openu 2014
Sportisti sa invaliditetom iz Beograda i ove godine su uspešno nastupali na 38. po redu sportskim igrama , održanim od 07. do 09. februara  u istoimenom gradu u Švedskoj. na kojima je učestvovalo više od 3.000 takmičara iz oko 40 zemalja iz svih delova sveta.

Pregršt medalja, ukupno 8(osam) osvojili su naši takmičari, posebno plivači i stonoteniseri a najveći uspeh je postigla Teodora Baljak, učenica VIII razreda škole koja se vratila sa dve  medalje i oborenim ličnim rekordom u plivanju , a najsjajnijim odličjima okitili su se i Dragan Boganč iz Doma u Sremčici u stonom tenisu i Marko Čugurović, student sa oštećenjem sluha u plivanju - naši stonoteniski veterani Svetislav Dimitrijević i Zoran Gajić u veoma jakoj konkurenciji zauzeli su drugo odnosno treće mesto, dok je Marko Vićević učenik škole osvojio dve bronzane medalje u disciplini plivanja.

 Inače u sastavu ekipe koju je organizovao Sportski Savez osoba sa invaliditetom Beograda bilo je ukupno 13 sportista, svih vidova invaliditeta a njihovo učešće na ovoj izuzetno uglednoj i  posle paraolimpijskih igara najmasovnijoj na svetu smotri ove vrste omogućio je Grad Beograd -  Sekretarijat za sport i omladinu.Datum: 12.02.2014. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...