x

Uručena priznanja Udruženja državnih reprezentivaca

 Uručena priznanja Udruženja državnih reprezentivaca

Udruženje državnih reprezentativaca, na dan svoje slave Sveta Tri Jerarha 12. februara, uručilo je priznanja za fer plej i životno delo na svečanosti u sali Starog Difa.

Za fer plej priznanje je dobila košarkašica Nataša Kovačević koja je posle saobraćajne nesreće ostala bez noge, ali se sa mnogo pozitivne energije izborila sa životnom nedaćom. Nagradu je uručila dr Jelica Kalenić proslavljena košarkašica i jedan od osnivača Udruženja državnih reprezentativaca. Cvećem je darovao generalni sekretar Rukometnog saveza Beograda Svetozar Stanković.

Plakete za životno delo dobili su biciklista Živorad Mićić koji je na u karijeri od 1945. do 1959. vozio na blizu 1.000 trka i prešao na dva točka 350.000 kilometra,  odbojkaš, novinar, publicista, sportski radnik - 50 godina u odbojci, 40 godina u novinarstavu, 30 godina organizator "Trofeja Mladosti" Petar Stanišić, jedini živi fudbaler iz Zvezdinog tima 1945. golman Miodrag Petrović Mališa i Bratislav Bata Đorđević, košarkaški trener, publicista i sportski radnik. Mićiću je plaketu uručio Predrag Savić,  Stanišiću Dragoljub Milošević Pinki, Đorđeviću  Borislav Ćurčić, a Petkoviću Vladica Kovačević.

Primljeno je i novih osmoro članova kojima je članske karte i značke Udruženja državnih reprezentativaca uručio potpredsednik FSS i osnivač udruženja Ivan Ćurković: rukometaši Branko Kokir, Goran Cmiljanić, Vladan Matić i Predrag Ivković, atletičar Dejan Nikolić, alpinistkinja Dragana Rajblović, speleolog Uroš Akšamović i odbojkaš Branko Lužanin.

Organizatori memorijalnog turnira u malom fudbalu "Igraj za 16" u spomen na ubijene radnike RTS u NATO bombardovanju 1999, predali su plaketu Predragu Saviću predsedniku Udručenja državnih reprezentativaca u znak zahvalnosti za podršku ovom turniru. Predao je roditelj jednog od poginulih radnika Miroslav Medić i pozvao na završnicu turnira 13. aprila.

Veliki broj najistaknutijih veterana srpskog sporta, trenera, sportskih radnika i prijatelja udruženja koji su se okupili na svečanosti, pozdravio je predsednik Predrag Savić, proslavljeni veslač i osvajač bronze na SP 1965. na Bledu.


Datum: 14.01.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...