x

Milenko Sebić krug daleko od finala u Vroclavu

Milenko Sebić krug daleko od finala u Vroclavu Foto: SSS

Srpski strelci puškom su danas završili učešće u pojedinačnim takmičenjima puškom na Evropskom seniorskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Vroclavu.


Drugog dana prvenstva najuspešniji naš takmičar bio je Milenko Sebić koji je zauzeo 15.mesto u kvalifikacijama malokalibarskom puškom iz trostava (3 puta 20 metaka). Sebić nije bio daleko od finala, nijanse su odlučivale. Osvajač olimpijske bronze je pogodio 588 krugova, a kao osmi u finale je sa samo jednim pogođenim krugom više prošao je Norvežanin Simon Klausen. Čak šestorica strelaca, plasiranih od osmog do 13.mesta su zabeležili rezultat od 589 krugova, pa je odlučivao broj „unutrašnjih centara“ a po ovom kreterijumu Klausen je bio najuspešniji.


Sebić je bio na dobrom putu ka finalu. U početnom, klečećem, stavu pogodio je 198 krugova, u drugom, ležećem, maksimalnih 200, ali u istom ritmu nije nastavio i u najtežem, stojećem stavu, pa nije ostao u konkurenciji za visok plasman.


Lazar Kovačević je zauzeo 31, a Milutin Stefanović 35.mesto.


Tri srpske seniorke koje su gađale u eliminacijama trostava nisu uspele da prođu do kvalifikacija, u kojima će startovati 36 takmičarki.  Andrea Arsović je zauzela 26. poziciju u prvoj grupi eliminacija, Sanja Vukašinović je bila 22, a Teodora Vukojević 31. u drugoj grupi.  Eliminacije su obeležili visoki rezultati, a najviše je pružila Norvežanka Dženi Stene koja je oborila evropski rekord osnovnog dela – 595 krugova.


U narednim danima naše strelce puškom očekuju ekipna i takmičenja miks parova, a na vatrenu liniju će izaći i seniori u takmičenju pištoljem slobodnog izbora – Damir Mikec, Duško Petrov i Dimitrije Grgić. 


MK puška trostav, seniori, kvalifikacije: 1. Karolis Girulis (Litvanija) 593... 15. Milenko Sebić 588... 31. Lazar Kovačević 584... 35. Milutin Stefanović 580...


MK puška trostav, seniorke, eliminacije – Prva grupa: 1. Rike Ibzen (Danska) 592.. 26. Andrea Arsović 580... Druga grupa: 1. Dženi Stene (Norveška) 595 (evropski rekord kvalifikacija)... 22. Sanja Vukašinović 583... 31. Teodora Vukojević 577...


Datum: 14.09.2022. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...