x

Milosavljević: Verujem u svoj tim i prolaz u drugo kolo

Milosavljević: Verujem u svoj tim i prolaz u drugo kolo Foto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog su na evropskom debiju stigli na pola puta do plasmana u sledeću rundu. Poraz u Pragu od velikana evropskog rukometa, ekipe Dukle od 31:29 im daje realnu šansu i nadu da u revanšu pred svojim navijačima mogu da načine taj završni korak. Analizu urađenog u prvom duelu i očekivanja pred drugi susret smo potražili od šefa stručnog štaba Žikice Milosavljevića, koga na početku razgovora pitamo za ocenu prve runde u Pragu:

-Prvi duel je bio praktično debitantski za mnoge od nas i da nam je neko pre utakmice ponudio dva razlike minusa, sigurno bi prihvatili. Sjajno smo otvorili meč, u jednom trenutku smo imali 5 golova prednosti, no Dukla je sjajna i iskusna ekipa, koja je iskoristila neke naše nedostatke i greške. Drugo poluvreme je bilo neizvesno, razlika je išla do dva gola, međutim pred sam kraj smo platili danak neiskustvu i izgubili. Sve u svemu, prvi susret nije bio loš i pokušaćemo da otklonimo nedostatke do subotnjeg susreta.

Uočili ste prednosti i mane protivnika. Na čemu ćete insistirati u revanšu?

-Videli smo njihove kvalitete i nedostatke i ideja mi je da promenimo jedan deo taktike u odnosu na taj meč u kome smo igrali agresivno i na veliki broj golova, no sad imamo aktivan rezultat i tu utakmicu kao reper. Doći će do jednog broja izmena u taktičkim varijantama koje ne želim da otkrivam i želja mi je da im od samog starta pokažemo da 2 razlike nije mnogo i nedostižno i da vrlo brzo nadoknadimo manjak iz Češke.

Kakve su vaše prognoze za konačan ishod, iako je to uvek nezahvalno?

-Jeste uvek nezahvalno, ali sam lično zadovoljan kako su moji momci odigrali prvi meč, hrabro, agresivno i ispunili su taktičke zamisli. Ovako mlada ekipa, debitant na evropskoj sceni zasigurno donosi dozu treme pred revanš i druga stvar je što se nismo najbolje prilagodili na kriterijum suđenja. Biće mi drago da ponovimo partiju iz Praga, ali sa manjim brojem grešaka i sa pravim rešenjima u određenim situacijama i uz podršku navijača očekujem prolaz u narednu rundu. Za svaku ovakvu utakmicu puno stvari mora da se pogodi, ali ja verujem u svoj tim i u konačnu pobedu, zaključio je šef struke Žikica Milosavljević.

Revanš meč je na programu u subotu 17. septembra u 19 časova.

Datum: 14.09.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...