x

Završeno takmičenje više od 1700 sindikalaca

Završeno takmičenje više od 1700 sindikalaca

U velikom stilu završena je 27. Komunalna olimpijada, sportsko takmičenje u kojem je učestvovalo rekordnih više od 1.700 ljudi, članova Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije. Nadmetanja su bila u 16 muških i isto toliko ženskih sportova, a apsolutni, generalni pobednik, i to 10. godinu zaredom, je ekipa GSP Beograd!

-Lepo je biti šampion, još lepše 10 puta zaredom, ali je najlepše što smo se mi sindikalci okupili u ovolikom broju, družili, ali i radili na poboljšanju uslova rada svih zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti - izjavio je Zoran Antić, alfa i omega ekipe GSP Beograd i predsednik Samostalnog sindikata te firme.

Ljuba Romanović je do drugog mesta u generalnom plasmanu doveo JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, a bronze su pripale Parking servisu koji je predvodio Miloš Ivković i koji sigurno neće odustati od ambicije da bude sveukupni pobednik. Prikazan je kvalitet igre na kojem bi pozavidele i profesionalne ekipe.

Ipak, čoveka koji je sa svojim timom iz sindikata sve to organizovao na najvišem mogućem nivou, Aleksandra Radojevića - predsednika Republičkog odbora sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije, osim sportskih uspeha i zdravog rivaliteta na terenu, raduju i neke druge stvari.

-Volim i ja sport, takmičio sam se i pobedio sa svojom ekipom u plivanju, ali nas kao odgovorna lica raduje pre svega što je organizacija bila na visokom nivou i što smo sa kolegama iz regiona održali sastanke i okrugli sto. Dve teme su bile zastupljene. Prva se odnosi na uticaj promene minimalne cene rada po radnom času na zarade zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti, a druga je međuregionalna saradnja i inicijativa uspostavljanje zajedničkog Dana komunalne delatnosti. Takođe, jednoglasno je usvojena inicijativa međuregionalne saradnje, a prvi trodnevni sastanak biće održan u Beogradu - izjavio je Radojević.

Predsednik je već najavio 28. Komunalnu olimpijadu sa još više učesnika.

-Ako sve bude kako očekujemo, imaćemo preko 2.000 sportista. Budva i još dva grada su se ponudili za domaćinstvo - otkrio je Radojević.

Datum: 13.09.2022. Autor: Dražen Ostojić

PROČITAJTE JOŠ...