x

Srpski seniori bez greške na startu EP – trio uspešan u eliminacijama

Srpski seniori bez greške na startu EP – trio uspešan u eliminacijama Foto: SSS

Dva dana po završetku juniorskog Evropskog prvenstva malokalibarskim oružjem, u Vroclavu je danas startovao šampionat Starog kontinenta MK oružjem za seniore i seniorke.


Prvog dana na program su bile eliminacije u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava za muškarce. Srbija je imala trojicu predstavnika i svi su ostvarili prvi cilj – prošli su u kvalifikacije.


Milutin Stefanović je u prvoj grupi eliminacija zauzeo osmo mesto sa 588 krugova, dok je Lazar Kovačević bio 13, pogodivši 586. Milenko Sebić je gađao u drugoj grupi, zabeležio isti rezultat kao Kovačević, i sa 15.mesta prošao dalje.


Mesto u kvalifikacijama je obezbedilo nešto više od polovine učesnika eliminacija. Startovala su 64 strelca (31 u prvoj i 33 u drugoj grupi), a u kvalifikacijama će učestvovati svega njih 34. Broj učesnika kvalifikacija zavisi od broja streljačkih mesta na strelištu.


Kvalifikacije će biti održane sutra popodne, a finale je na program uveče. U sredu će startovati i ženski deo srpske selekcije. Andrea Arsović, Sanja Vukašinović i Teodora Vukojević će učestvovati u eliminacijama MK puškom iz trostava. 


MK puška trostav (3 puta 20 metaka), eliminacije - Prva grupa: 1. Zalan Pekler (Mađarska) 590… 8. Milutin Stefanović 588… 13. Lazar Kovačević 586…Druga grupa: 1. Simon Klausen (Norveška) 594… 15. Milenko Sebić 586…


Datum: 13.09.2022. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...