x

Juniori uhvatili zalet za Evropsko prvenstvo: Šestorka spremna za Vroclav

Juniori uhvatili zalet za Evropsko prvenstvo: Šestorka spremna za Vroclav Foto: SSS

Omladinska reprezentacija Srbije završila je danas zajedničke pripreme za Evropsko prvenstvo malokalibarskim oružjem koje počinje 5. septembra u poljskom Vroclavu.


Srbiju će na juniorskom turniru predstavljati šestoro strelaca puškom, koji su od ponedeljka do petka trenirali na strelištu u Novom Sadu: Marko Ivanović („Čika Mata“), Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813), Petar Erdei (Novi Sad 1790), Aleksandra Havran (Jedinstvo), Anja Knežević (Novi Beograd-Ušće), Ljiljana Cvetković (Niš 1881).


Uz njih su bili članovi juniorskog stručnog štaba Ivan Manojlović i Saša Iker i treneri Lidija Mihajlović, Stefan Višekruna, Darko Jovanović i Goran Stojadinović.


-Sve što smo planirali u pripremama smo odradili– prenosi Manojlović.– U timu imamo jednu debitantkinju, 16-godišnju Ljiljanu Cvetković, koja je najmlađa članica tima. Teško je nešto prognozirati, ali juniorski tim u Vroclav odlazi spreman. Ne sumnjam da će dati sve od sebe, nadamo se bar jednom plasmanu u finale.


Juniorska takmičenja u Vroclavu biće održana između 6. i 11. septembra. Posle dana pauze, od 13. septembra kreću seniorska nadmetanja.


Datum: 26.08.2022. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...