x

Povratak svetskog boksa u Beograd

Povratak svetskog boksa u Beograd Foto: BSS

Brojimo sitno do početka velikog boks spektakla u Beogradu koji će biti održan u prelepom ambijentu kompleksa Beograd na vodi, na platou iza Geozavoda 26.08.2022. sa početkom od 19:30 časova. Organizator ove boks manifestacije je Bokserski savez Srbije i kompanija Patriot.


Za sve ljubitelje plemenite veštine pripremljeno je devet borbi vrhunskih majstora ringa, a kao poslastica biće poslednja borba večeri u 12 rundi u kojoj će snage odmeriti 28- godišnji prekaljeni i rezultatski dokazani as profi ringa Rus Murat Gasijev koji je nosio naslov šampiona planete, IBF titulu od 2016. do 2018. i WBA titulu 2018 u teškoj kategoriji do 90,7 kg i neustrašivi  Amerikanac, 42 – godišnji Karlos Velč (21-2-1, 18 KO) koji je u poslednje četiri godine nanizao 19 mečeva i isto toliko pobeda.


Vladan Babić: Sparing sa Gasijevim zlata vredan


Pre njih u ring će izaći i pokazati svu svoju snagu i znanje pledaja srpskih boks asova, kao i njihovih rivala koji stižu sa svih strana meridijana. Beograd, Srbija i svet putem malih TV ekrana imaće priliku da na delu vidi zlatnog srpskog boksera sa Evropskog šampionata 2022. Artjoma Agejeva, šampiona Beogradskog pobednika 2022. Jovan Nikolić, najboljeg srpskog profesionalnog boksera u poluteškoj kategoriji Marka Nikolića, kapitena srpske boks reprezentacije, superteškaša Vladan Babić…


Zvanično merenje boksera, učesnika spektakularne profesionalne boks noći u Beogradu održano je u TC Galerija (Beograd na vodi).


 U glavnom gradu Srbije boks spektakl koji će biti održan 26. avgusta 2022, uz direktan TV prenos na TV Arena i besplatan ulaz, svim akterima mečeva doneće nove bodove za balkansku, evropsku, odnosno svetsku rang listu. 


Sve spremno za spektakl: I Gasijev i Velč hoće pobedu


Nakon zvaničnog merenja bokseri istakli da su spremni da pruže partije za pamćenje.


Obećavaju da se neće štedeti za trijumf, biće nemilosrdna borba i neka pobedi ko bude bolji. Svi ljubiltelji boksa na našim prostorima zaslužili su da uživaju u jednoj vrhunskoj profi boks manifestaciji, u kvalitetnim borbama, bokserima, razmeni energije uz maksimalnu motivaciju i žar za pobedom koji ovaj sport i krasi i razdvaja od svega drugog. Dugo u našem glavnom gradu nije bilo boks manifestacija ovog ranga i nivoa, decenijama na našoj sceni nismo imali svetskog šampiona kalibra Gasijeva koji će povratak u svetske visine tražiti upravo u našem Beogradu kojim je i on očaran i iz kojeg želi da ode sa 30 pobedom u karijeri koja će mu doneti nove poene i približiti ga borbi za povratak šampionskih pojaseva” – rekao je sportski direktor Bokserskog saveza Srbije Mane Marčeta.


Gasijev: Pozivam srpsku braću na spektakl


Uvodne borbe: Milosav Savić – Miloš Terzić (do 86 kg), Nenad Jovanović – Nazif Sejdi (64kg), Marko Nikolić – Majkl Obin (82kg), Vladan Babić - Dražan Janjanin (+91), Jovan Nikolić – Petar Stošić (75kg), David Džukaev – Ondrej Budera (79kg), Aslambek Idigov – Abraham Gabriel Buonarigo (77 kg), Artem Agejev – Diego Adrian Maroči (79 kg),


Glavna borba: Murat Gasijev – Karlos Velč (+91 kg)


Datum: 25.08.2022. Autor: Bokserski savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...